Een 7 of 10 inch tablet van i-Mania kan een zeer nuttig en leuk educatief hulpmiddel zijn voor jouw kind, terwijl ze daarnaast entertainment aanbiedt voor wanneer ze zich vervelen.Het is echter wel belangrijk dat kinderen hun beschikbare tijd gebruiken om ze met andere activiteiten te combineren.

Het jonge moderne leven

Met een kwart van onder de twee en meer dan een derde van de drie- tot vijfjarigen die een tablet hebben, is het niet te ontkennen dat een tablet voor kids al een groot deel van het jonge moderne leven uitmaakt.Maar experts hebben verschillende redenen ontdekt om voorzichtig te zijn. Een recent onderzoek bij de UCL wees uit dat peuters en baby’s jonger dan zes maanden bijvoorbeeld hun slaap verliezen als gevolg van het gebruik van de tablet.Maar er zijn uiteraard heel veel voordelen, dus is het belangrijk als ouder om te bepalen hoeveel jouw kind zijn of haar tablet mag gebruiken.

Vanaf welke leeftijd een tablet?

Er is geen definitief antwoord en er zijn tablets voor peuters tot tieners, maar er zijn enkele basisregels die moeten worden gevolgd bij het zoeken naar een kindertablet. Zoek altijd naar apparaten die kindvriendelijke veilige webbrowsers hebben, aangezien deze inhoud zullen beheren... Opdat jouw kids geen toegang verkrijgen tot de vervelende dingen op het web of dure in-app-aankopen doet.Het is ook vermeldenswaard dat zogenaamd kindvriendelijke apps zoals YouTube vaak het minst veilig zijn: Jij bent hiermee nooit door een beetje te klikken verwijderd van iets ‘schandelijks’. Dus het nemen van veiligheidsmaatregelen is echt van groot belang... Een goede ‘parental control’ app (*) biedt dit aan.Welke specificaties?

Je hebt echt niet iets te complex nodig en de tablets van i-Mania zijn allemaal vrij eenvoudig te gebruiken. Dit zowel voor volwassenen als voor kinderen!Kijk desondanks wel even naar het werkgeheugen en de beeldresolutie. Wat jouw kind echt nodig hebt, is een tablet met een flinke batterijduur, genoeg opslagruimte voor veel games en apps en wellicht een scherm dat niet te groot is (wat lastig kan zijn voor jongere kinderen om te hanteren), of noch te klein (zodat ze echt kunnen zien wat er aan de hand is).Zodoende is een 7 of 8 inch tablet prima voor jongere kinderen, terwijl het 10 inch scherm ideaal is voor wat oudere kids en tieners.

Het educatieve gemak

Met hun gebruikersinterfaces op het aanraakscherm en veelal eenvoudigere besturingssystemen zijn tablets een geweldige manier voor kinderen om te leren hoe computers werken. De combinatie van tablets en mobiele apps geeft jonge studentjes alsook een voorsprong in het klaslokaal van de 21e eeuw.Tablets bieden iets heel intuïtief. Kleuterschool leeringen kunnen eenvoudig het scherm aanraken en op dezelfde manier hun vingertjes eroverheen schuiven zoals ze eveneens naar een ster aan de hemel wijzen of een pagina in een boek omslaan.Dat kinderen enkel maar de gadget hoeven aan te raken, iets te slepen of te wijzen maakt tablets een aangename en gemakkelijk te beheersen educatieve informatiebron.Virtueel schilderen met de vinger

Eén van de eerste uitingen van de creativiteit van een kind ontstaat via vingerverven. Een app die vingerverven simuleert, verwijdert alle verbonden rommel en opruimwerk zonder de verbeelding te beïnvloeden. Een tablet is dan ook milieuvriendelijk en elimineert papierafval en verf.Tabletten bieden ouders daarnaast een geweldige kans om contact te houden met hun kind en de voortgang bij te houden. Een tablet is een essentiëel hulpmiddel in de klas voor leerlingen op jonge leeftijd. Denk hierbij aan rekenen of taal.Er is zoveel dat jouw kind met een tablet kan doen. Ben je ook op zoek naar een kindvriendelijke tablet: i-Mania helpt!

(*) Bijvoorbeeld: https://securekids.es/en/ https://play.google.com/store/search?q=parental%20control&c=appsBronnen: telegraph.co.uk, laptopmag.com en digitalhumanlibrary.org