Apple heeft de reputatie dat het suggereert dat alle dingen die zij creëren een beetje magisch zijn. En ook al lijkt er niet direct magie bij het dragen van Airpods gevoeld worden, is het daarentegen qua technologie wel degelijk een openbaring te noemen. 



Airpods zijn dan ook hele kleine en fijne gadgets die bij veel bezitters een grote glimlach op hun gezicht toveren. En misschien is dat ook de reden waarom Apple veel van dit soort dingen verkoopt...



Waarom Airpods geweldig zijn! 

Maar wat maakt ze zo geweldig? Het is wellicht dezelfde reden dat alle producten van Apple hebben: ze werken gewoon prima! 



Ten eerste pakte Apple alle problemen van Bluetooth hoofdtelefoons aan. Je hoeft namelijk geen knop meer in te drukken om ze te kunnen koppelen. Ze koppelen namelijk automatisch, iets wat voor sommigen behoorlijk magisch kan zijn. 



En het feit dat de AirPods ook uitgeschakeld worden wanneer je ze uit je oren haalt, is iets wat heel prettig kan zijn. 



Qua kwaliteit lijken ze ook goed te zijn. Er is meer bas dan je zou verwachten en zowel muziek als een telefoonstem klinken helder en duidelijk. Maar audiofielen zullen er wat minder enthousiast over zijn. Ook al zullen ze positief zijn als het om gemak en eenvoud gaat. 



Het uiterlijk van de AirPods was bij hun introductie behoorlijk ongebruikelijk. Waarbij sommige mensen dachten dat de dragers van de AirPods de snoeren ervan hadden afgeknipt!



Waarom de Airpods Pro nog geweldiger zijn! 

En dan de Airpods Pro. Misschien is er hier sprake van een wat groter vleugje Apple magie. Ze hebben een goed geluid, solide batterijduur en tevens een effectieve ruisonderdrukking. Dit alles verpakt in een klein, maar krachtig pakketje. 



De originele AirPods uit 2017 zijn nu Pro gegaan, en werden zo van één groot probleem verlost: het gemis van een isolatie van de buitenwereld. Iets wat betekende dat je in een lawaaierige omgeving moeite had om naar je muziek te luisteren. 



Dit jaar lossen de AirPods Pro en hun siliconen oordopjes dat fundamentele probleem op door een actieve ruisonderdrukking aan de oordoppen toe te voegen. Deze actieve ruisonderdrukking op de AirPods Pro is namelijk verrassend effectief in het verminderen van het meeste achtergrondgeluid. 



De Pro oordopjes produceren verder lekkere strakke en goed uitgebalanceerde hoge en middentonen, met voldoende punch in de lage bastonen om zo op vrijwel elk volume een mooi en vol geluid te produceren.



Een beetje i-Mania magie! 

De AirPods worden overigens geleverd in een opbergdoos die er een beetje uitziet als een ietwat te grote dispenser voor tandzijde of flosdraad, maar gelukkig kan je hier bij i-Mania allerlei fijne airpods accessoires, zoals een beschermhoes in vele uitvoeringen terugvinden. 



En dat dames en heren kunnen we ook wel een beetje i-Mania Airpod magie noemen! 



APPLE-ACCESSOIRES AIRPODS-BESCHERMHOES



Bronnen: o.a. forbes, theguardian