Apple is van plan nieuwe functies op te nemen in de USB-C lader waarbij sommige iPhone telefoons kunnen worden opgeladen met slechts de helft van het normale vermogen waarmee opladers over het algemeen werken.



Er zullen 18 watt opladers door het bedrijf worden geïntroduceerd, welke veel efficiënter zijn dan de laders die momenteel gebruikt worden.



Wat is er nieuw aan die oplaadoplossing die Apple aan gaat bieden? Er wordt van uitgegaan dat de nieuwe Apple laders een mogelijke USB-C-authenticatie vereisen, ook wel aangeduid als C-AUTH.



Een MacBook maakt gebruikt van een omkeerbare USB-C standaardstekker welke efficiënt genoeg is om 100 watt vermogen te leveren. De nieuwe oplaadoplossing kan eveneens op deze wijze werken. Met deze nieuwe authenticatie kan iedere oplader van derden stoppen met werken bij een vermogen welke groter dan 2.5 watt is. Dit kan leiden tot de verstoring van de productie van dergelijke opladers door derden.



Hoe werkt het? Er zal een 128-bits codering worden aangeboden bij de USB C-verificatie. Dit zal fungeren als een extra digitale beschermlaag voor elk Apple apparaat. Het zal een niet-herkend hardwareapparaat verhinderen om te kunnen communiceren met het Apple apparaat via de oplaadpoort.



Bovendien zal het zelfs alle niet-compatibele apparaten belemmeren om het apparaat op te kunnen laden!



Wanneer kunnen we de nieuwste wijzigingen verwachten? In de komende maanden kunnen we ervan uitgaan dat Apple deze nieuwe authenticatie voor laders zal onthullen.



Deze bovenstaande informatie is gebaseerd op eerder verschenen verslagen bij het ontrafelen van zijn Apple’s nieuwe herfstproducten. Van deze nieuwe iPhone’s wordt verwacht dat ze met de allernieuwste IOS 12 geleverd worden.



Gelukkig werkt iedere iPhone lader momenteel nog aangenaam perfect en betaalbaar via i-Mania.nl



Wordt vervolgd…