Dit is de interessante case van de man achter het verhaal van Father Christmas / Santa Claus.



We kennen allemaal al onze beroemde Sinterklaas: een bisschop die in de vierde eeuw leefde in een plaats genaamd Myra in Klein-Azië (dat nu Turkije is). Hij was een zeer rijke man omdat zijn ouders stierven toen hij jong was en hem veel geld na lieten.



Hij was ook een heel vriendelijke man en had de reputatie de armen te helpen en in het geheim geschenken te geven aan mensen die het nodig hadden.



Vanwege zijn vriendelijkheid werd Nicholas de heilige Sint Nicolaas en werd hiermee niet alleen de heilige van kinderen maar tevens van zeevaarders! Eén verhaal vertelt over het helpen van enkele matrozen die gevangen waren in een vreselijke storm voor de kust van Turkije.



De storm woedde flink om hen heen en alle mannen waren doodsbang dat hun schip onder de gigantische golven zinken zou. Ze baden tot St. Nicholas om hen te helpen. Plotseling stond hij voor hen op het dek. Hij beval de zee kalm te worden, waarna kort daarna de storm wegviel en ze zo hun schip veilig naar de haven konden varen.



Op de feestdag van Sinterklaas (Let op: 6 december!) dragen de matrozen van Bari in Zuid-Italië zijn standbeeld nog steeds van de kathedraal naar de zee, zodat hij het water kan zegenen en hen het hele jaar door veilige zeereizen bezorgen kan.



Na de reformatie van de 16e eeuw in Noord-Europa werden de verhalen en tradities over St. Nicholas minder populair.



Maar iemand moest kerstcadeautjes bij kinderen bezorgen… dus werd hij in Groot-Brittannië en dan vooral in Engeland de “Kerstman” of “Old Man Christmas” genoemd, een oud personage uit middeleeuwse verhalen. In Frankrijk stond hij toen ook al bekend als “Père Nöel”.



In sommige landen, waaronder delen van Oostenrijk en Duitsland, werd de cadeautjes gever het “Christkind”, een goudharige baby met vleugels, die de pasgeboren baby Jezus symboliseert.



In de vroege jaren van de VS heette hij “Kris Kringle” (van het Christkind). Later namen Nederlandse kolonisten in de VS de oude verhalen van St. Nicholas met zich mee en werden Kris Kringle en Sinterklaas omgetoverd tot “Santa Claus”!



Er zijn op het internet veel verhalen terug te vinden over de overeenkomsten en de ontwikkeling van Sinterklaas en Santa. Uiteraard is dit gemakkelijk via jouw MacBook Air browser terug te vinden.



En als diezelfde MacBook Air nèt als Sint Santa voor jou ook heilig is, dan helpt een schietgebedje wel een beetje mee om hem te beschermen. Maar er is wellicht een betere en handiger manier om jouw “Apple- relikwie” veilig te houden wanneer je hem heen en weer wenst te sjouwen: een zalige MacBook Air Case van i-Mania.nl



Kom dus gezellig in onze i-Mania.nl shop naar binnen om zo goed een blik te werpen op al die fraaie MacBook Air hoesjes, of andere goddelijk fijne accessories voor de door jou heilig verklaarde electronische “Apple of Eden”.



Want zonder de almachtige hulp van die geliefde MacBook is het leven op aarde misschien wel een kleine hel… en dat zou Saint Santa jou echt niet toe willen wensen!

Bron: whychristmas.com