Wanneer je ooit op een stadsreis bent geweest naar het buitenland, dan is het zien van een simpel reis symbool of icoon voldoende om jou hier snel aan terug te laten denken. Indien je denkt aan mogelijke nationale symbolen van Engeland en Frankrijk, dan zijn er vooral twee dingen die hier letterlijk torenhoog bovenuit steken: de Big Ben en de Eiffeltoren.



Aangezien Londen één van de meest bezochte steden ter wereld is, is de Big Ben als een handelsmerk van de stad duidelijk een zeer krachtig symbool die gemakkelijk te herkennen is.



Hoog boven het paleis van Westminster loert de Elizabeth Tower voortdurend waakzaam over de Britse huizen van het parlement heen. Maar bovenop deze enorme en beroemde klokkentoren bevindt zich een nog bekender en groter monument, namelijk de gigantische Big Ben.



Hoewel het een favoriete toeristische attractie is voor reizigers naar het Verenigd Koninkrijk, is de Big Ben eveneens een belangrijk symbool van de politieke invloed op de Britse natie zelf. De Big Ben staat dan ook behoorlijk representatief voor de Engelse cultuur en het parlementsgebouw die over de Britse eilanden waakt.



Er wordt aangenomen dat de Big Ben vernoemd is naar Sir Benjamin Hall, de eerste commissaris die eraan werkte en wiens naam op de bel staat. Anderen verklaren echter dat de bel is vernoemd naar Ben Caunt, een kampioen zwaargewicht bokser... De bel zou eigenlijk in eerste instantie Royal Victoria gaan heten.



Het 150-jarige jubileum van de Elizabeth Tower, de Grote Klok en de Big Ben werd in 2009 gevierd. Tot nu toe heeft deze Big Ben het bewind van zes monarchen doorstaan.



Maar als Londen met z’n Big Ben toren niet direct jouw ‘cup-of-tea’ is, dan is er bye bye baby England pour toi mon amour altijd nog La tour Eiffel à Paris!



Gelegen aan de Champ de Mars in Parijs is de Eiffeltoren één van de bekendste gebouwen ter wereld. De Franse Eiffeltoren werd oorspronkelijk gebouwd als de toegangspoort voor de Wereldtentoonstelling in 1889.



Het is vernoemd naar Gustave Eiffel wiens bedrijf de leiding had over dit imposante bouwproject. Het was niet bedoeld als een permanent object, maar desondanks staat ie er nog steeds.



En niet voor niets: deze ultra beroemde toren in Frankrijk verwelkomt bijna 7 miljoen mensen per jaar, waardoor dit het meest bezochte betaalde monument ter wereld is.



Nog een grappige fun-fact: De Eiffeltoren en de Britse oud-premier Margaret Thatcher delen dezelfde bijnaam, namelijk La Dame de Fer of te wel ‘The Iron Lady’!



Terwijl de Eiffeltoren het meest emblematische monument van de stad Parijs is, doet de Big Ben hetzelfde voor Londen. Zou een leuk telefoonhoesje met zo’n krachtig symbool als aandenken niet een leuke herinnering zijn van jouw bezoek aan die stad?



Dus zou ik jou spoedig met een fraai souvenir hoesje van i-mania.nl kunnen zien, volop in gedachten naar die leuke tijd in Parijs of Londen!