Hoe zou je ‘fashion’ kunnen definiëren? Daar hebben we het hier vandaag over bij i-Mania.



Op zich een interessante vraag, want het woord fashion of mode hoor je redelijk vaak. Volgens de woordenboekengeleerden is het de heersende stijl (zoals in kleding) gedurende een bepaalde tijd, een gangbare gewoonte, gebruik of stijl.



Fashion kan alsook worden gedefinieerd als het schoonheidsideaal dat door een bepaald bevolkingssegment wordt geaccepteerd. Dus het is kortom de maatschappij of de menigte die bepaald wat fashion is.



Maar misschien moet er dan wel eerst even iets door een (fashion)designer gefabriceerd zijn om te checken of de populariteit van het ontwerp daadwerkelijk in de mode zal geraken. En al die fashion critics zijn veelal behoorlijk kritisch. Gelukkig is het echter de grote massa die bepaald of het aanslaat… of niet!



De moderne mode

La mode is het Franse woord voor mode en veel kenners geloven dat er een verband bestaat tussen la mode (mode) en la modernité (moderniteit, of de stilistische kwaliteiten van wat modern is).



Voor velen is fashion idem dito synoniem met de mode van kleding. Het omvat in dat geval allerlei vormen van styles, zoals bijvoorbeeld straatstijlen, evenals de zogenaamde high fashion gemaakt door gerenommeerde ontwerpers en couturiers. En dat hoeft echt niet enkel Franse haute couture te zijn, alhoewel Chanel wel redelijk wat invloed heeft gehad…



Fashion designing

In de modewereld begint elk nieuw product of elke stijl met een concept. Dit modeontwerp wordt bepaald door de makers van nieuwe schoenen, kleding en accessoires. Het ontwerpen van mode omvat een reeks van vaardigheden die variëren van marktonderzoek en creativiteit tot het schetsen van ideeën en uiteraard de stofkeuze. De modeontwerpers begeleiden dit proces van visie tot productie.



Industriële vormgeving

Ook wel bekend onder de namen industrieel ontwerp, productdesign of gewoon design, is het ontwerpen van producten die industrieel in massa- of serieproductie worden vervaardigd. Deze zijn veelal ook aan de mode onderhevig.



Industrieel ontwerpers ontwikkelen allerlei concepten voor de te vervaardigen producten. En dit kan van alles zijn, zoals auto’s, huishoudelijke apparaten en speelgoed. Net als in de fashion wereld zijn deze veelal onderhevig aan de mode en kleuren die op dat moment gangbaar zijn.



En wil jij als moderne, bij de tijdse consument een beetje modieus meedoen, dan zorg jij er natuurlijk voor dat je alle hedendaagse tendenzen goed bij houdt.



Up-to-date

Dat kan uiteraard via allerlei up-to-date design magazines, maar je kan ook zeer zeker regelmatig even op i-Mania rondkijken. Want met al hun eigentijdse producten, of artikelen die op dat moment de rage zijn, is dit een ideale plaats om een idee te verkrijgen wat er in de mode is.



Maar uiteindelijk bepaal jij natuurlijk zelf welke mode je wilt volgen. Want fashion is net als eten, je hoeft je echt niet altijd aan hetzelfde menu te houden. Want er zijn fashion keuzes plenty!



Of zoals Coco Chanel het reeds zei: “Om onvervangbaar te zijn, moet men altijd anders zijn!” En dit lukt zeer zeker hier met alle fraaie fashionable artikelen bij i-Mania! Plus nog eens heel betaalbaar ook!



fashion