LAMPZ00E verlichting met Nordic design.



Het is geen geheim dat Scandinavische designlampen de harten hebben gewonnen van veel decorliefhebbers en interieurarchitecten. De combinatie van functionaliteit, strakke lijnen en het minimalisme is een bekend handelsmerk van de Scandinavische stijl geworden, dat wereldwijd nog steeds in populariteit groeit.



Denk aan de term Scandinavisch design en het zal meteen beelden oproepen van lichte ruimtes, schone witte muren, rustieke bossen en elegante, maar toch zeer functionele meubels en woonwaren.



Maximale stijl met minimale weergave, dit is waar het Scandinavische interieur om draait.



Eenvoud en functie, plus een gevoel van eenheid met de natuur. Want als vurige liefhebbers van het buitenleven geloven Scandinaviërs in het vieren van de natuur, zelfs wanneer ze thuis zijn. Daarom is natuurlijk hout een overheersend kenmerk van Scandinavische interieurs.



De Norm 69 is wellicht het oerontwerp van de afgeleide houten LAMPZ00E lamp designs. Ontworpen door Simon Karkov voor Normann Copenhagen in 1969 wordt deze lamp geleverd in een set met 69 onderdelen.



Want wat betekent het om te leven in het hoge noorden met beperkt daglicht gedurende de winter en bijna eindeloos daglicht in de zomer? Die somberheid van de lange winter buiten houden, betekent sterk leunen op het licht in het Scandinavisch huis decor.



Gedurende de helft van het jaar moeten gezinnen veel tijd binnenshuis doorbrengen, dus deze ruimtes moeten niet alleen gezellig en warm zijn, maar zijn alsook ruimtes die goede sociale contacten mogelijk maakt en vol positieve energie zit. Deze tijd van eten en drinken, plus veel tijd samen doorbrengen met vrienden en familie vormt de hoeksteen voor veel van de ‘Scandi-rituelen’ zoals ‘hygge’.



In Denemarken gaat men er vaak van uit dat het onmogelijk is om het begrip ‘hygge’ te vertalen. Toch komt de betekenis van het Nederlandse begrip gezelligheid er redelijk dicht bij in de buurt. Net als de Nederlandse gezelligheid heeft hygge te maken met gezelschap, een sfeer of een interieur.



Ga bij voorkeur urenlang tafelen en praat over de grote en kleine dingen in het leven. Misschien verklaart het Deense idee van hygge daarom wel waarom die Denen vaak als gelukkigste mensen ter wereld benoemd worden!



Hygge is simpelweg de kunstvorm om op iedere moment intimiteit, warmte en tevredenheid te creëren.



Maak jouw leven daarom ook oer-gezellig thuis met hygge vriendelijke LAMPZ00E lampen van i-Mania.nl