Hoewel standaard reizen in de nabije toekomst niet echt mogelijk is, staat het virtueel bezoeken van allerlei interessante internationale bestemmingen altijd open voor iedereen met een internetverbinding. i-Mania neemt jou om deze reden graag even mee naar allerlei fraaie culturele bestemmingen in onder meer Londen, Parijs en New York.



Enkele van ‘s werelds meest gerenomeerde kunstgalerijen, musea en landschappen zijn allemaal slechts een paar muisklikken van jou verwijderd. Hier vind je een selectie van mooie VR reiservaringen om je hongerige geest actief te houden tijdens de lockdown.



British Museum, Londen

We beginnen onze virtuele reisbestemmingen met het beroemde British Museum in de Britse hoofdstad Londen. Tezamen met Google Arts & Culture wordt er hier voor jou een interactieve rondleiding gegeven. Dwaal door de tijd en klik op allerlei kunstobjecten om ze van nog iets dichterbij te kunnen bekijken, leer meer over hun geschiedenis of luister naar een audiogids.



Le Musee du Louvre, Parijs

Vervolgens stappen we parmantig virtueel door het impossante Louvre in Parijs, wat ‘s werelds grootste kunst- en antiekmuseum is. Via een aantal indrukwekkende virtuele rondleidingen kan jij zeker iets leren van hun fenomenale collectie. Er is hier voor ieder wel wat fraais te ontdekken: vanuit de Egyptische oudheden tot aan de Galerie d’Apollon.



Guggenheim, New York

De iconische Guggenheim kunstgalerie in New York City kent zijn eigen Google Street View tour, waarbij je door de kronkelende gangen kunt ‘kuieren’ om zo diverse beroemde kunstwerken van dichtbij te bekijken. Bovendien kan je ook buiten nog even flink staren naar de opmerkelijke architectuur van het gebouw, die door de wereldberoemde Frank Lloyd Wright ontworpen werd, en zelfs onderdeel is van het UNESCO werelderfgoed.



Central Park, New York

En terwijl jij je toch al in New York vertoeft, bezoek dan tevens even het iconische groene middelpunt van New York City: het Central Park. Want deze is eveneens online bewandelbaar. Het toont jou niet alleen het park zelf, maar met een bijgeleverde reisgids word je tevens door belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van het Central Park geleid, terwijl je jouw entree maakt bij de westelijke 72e ingang.



Yosemite National Park, Californië

De Verenigde Staten is rijk aan flink wat imposante natuurparken. Wij hebben hier de keus laten vallen op het Yosemite National Park. Ervaar in realtime de mooie natuur in dit park door simpelweg te klikken op de daar aanwezige webcams. De uitzichten omvatten de Yosemite Falls, het uitzicht op de zogenaamde Half Dome (wat een granietkoepel is) en vergezichten vanaf de Hoge Sierra die op 2.5 km hoogte worden vastgelegd.



Stonehenge, Engeland

Tussen ons en de VS in ligt uiteraard Groot-Brittannië, een uniek eiland qua natuur en geschiedenis. Had je daar altijd al eens die legendarische neolithische steencirkel willen bezoeken? Nou dat kan! Volg een interactieve rondleiding door Stonehenge met een ‘360 graden English Heritage view’ van binnenuit het monument, of schakel slim over naar de zogenaamde ‘Skyscape view’ om een livebeeld vanuit de stenen te kunnen bekijken.



Kyoto, Japan

Onze laatste trip is een virtuele tour door Japan, via een 360 graden video die door de Japan National Tourism Organization (JNTO) is gemaakt. Zo ervaar je onder meer het Arashiyama bamboebos in Kyoto, verken je een oude stad op een jinrikisha (riksja), en voed je eveneens de vriendelijke herten van Nara.



Heel bijzonder is alsook dat sommige clips gefilmd zijn vanuit het oogpunt van het item of de persoon die jij tegenkomt, dus word je daarin onder andere een Pikachu en een heuze sumo worstelaar.



Dit waren slechts enkele interessante virtuele rondleidingen die jij vanuit jouw eigen luie stoel thuis kunt ondernemen. We hopen dat je een leuke online reis beleeft, die jou een aanzet mag geven om ooit in het echt Londen, Parijs of New York ter plaatse met jouw eigen ogen te aanschouwen.



Londen