2017 was een donker jaar voor de techindustrie, doordrenkt van coole gadgets, voorspelbare upgrades en spectaculaire valpartijen.



2017 was het jaar van de kracht van sociale media. Bolleboos Trump twitterde heel wat los en veroorzaakte er een hoop maleur mee in het Midden Oosten en bij Mr. Kim Jong-un van Noord Korea. Donald Trump zei dat hij geen president zou zijn zonder Twitter, maar zou Twitter zoveel negatieve macht moeten hebben?



Of is Twitter ook voor het juiste machtsvertoon een gegrond wapen? Time magazine benoemde de hashtag #MeToo Twitter movement “The Silence Breakers” als persoon van het jaar...



2017 was tevens het jaar van de “nep nieuws”openbaring. Rusland kwam met name op als een nieuwe grootmacht in de informatieoorlog, waarbij zijn propaganda naadloos in discussies opgenomen werd over de hele wereld, het de boodschap van debatten veranderde en mogelijkerwijs zelfs de resultaten van verkiezingen ermee aanpaste.



Zowel Twitter, Google als Facebook werden op het matje geroepen voor een mogelijke damage control in het gevaarlijke technologische web van fake news en propaganda. Zelfs Facebook moest daarna een beetje toegegeven dat misschien, heel misschien, sociale media slecht voor je zou kunnen zijn.



2018 wordt daarom dus een jaar waarin een echte digitale samenleving opgebouwd wordt: één die ons in staat stelt om ons ook te beschermen. Het gaat hier niet alleen om techniek, maar tevens om politiek, wetgeving en vertrouwen. Het gaat over keuzes.



2018 zal in zijn eerste weken in het teken staan van de geniepige keuze van onze tech Big Brother Apple die besloot om vanuit eigen belang en zonder er om te vragen oudere iPhone types rampzalig te vertragen. Bewust die ouwe iPhone langzamer laten lopen om er voor te zorgen dat je een nieuwe koopt... of een nieuwe batterij want dat was Apple’s onderliggend excuus.



Wel jammer dat 2017 zo voor Apple moest aflopen. Van een topper met zijn nieuwe Apple X smartphone afgegleden naar een tech loser dankzij zijn asociale dictatoriaal beleid.



Welke opwinding zal 2018 nog meer brengen? 2018 wordt wellicht het einde van de smartphone. Dat is een vrij gewaagde voorspelling, toch? Het is echter niet zo gek als het klinkt. Het idee van een smartphone beschrijft van oudsher een apparaat waarmee je verbonden kunt blijven op andere manieren dan de traditionele spraakoproep.



Dat is aan het veranderen dankzij kunstmatige intelligentie en machine learning. En hoewel het nog steeds een smartphone kan worden genoemd, is het misschien beter om ze in 2018 en daarna intelligente telefoons te noemen die A.I. verwerken.



2018 wordt ten slotte het jaar van de contactloze interface. De gebruikersinterface is de sleutel tot onze ervaringen met onze technische gadgets. De meeste van deze gadgets zijn echter afhankelijk van een of andere fysieke interactie om te kunnen werken. Dit zal in 2018 veranderen, met een focus op de “touchless” gebruikersomgeving. Amazon Alexa, Siri en andere virtuele assistenten zijn dan ook al begonnen ons erop te trainen om niet langer alleen op onze duimen en vingers te vertrouwen.



2018 blijft een jaar dat i-Mania.nl jou wederom compleet en aangenaam bijstaat. Leg die iPad van jou dus niet aan de censuur ketting, maar gebruik ‘m nuttig met een goede iPad kabel. Weet goed wat je technologisch doet en wie je echt kan vertrouwen. Of dit nu slim dankzij de hulp van Facebook, Google en Siri is maakt niet uit. Wees dan ook verstandig en bestel ook in 2018 weer veilig en vertrouwd bij i-Mania.nl: jouw ideale digitale gadget partner!



Opladen gaat ook in 2018 weer absoluut lekker dankzij een i-Mania iPad kabel met stekker!