Nintendo heeft heel veel succes gehad sinds de lancering van de Nintendo Switch en haar opvolger, de Switch Lite. Deze succes serie eindigt echter niet met die twee. Alle gamingliefhebbers en internet gadget experts verwachten volledig dat Nintendo er hiervan een krachtigere console versie van uit zal brengen, ofwel de Nintendo Switch 2 of de Switch Pro. 



En met een beetje mazzel zou dat al later dit jaar kunnen gebeuren! Hier is de info die wij van i-Mania tot nu toe weten over deze potentiële Nintendo Switch Pro.



De Switch Pro releasedatum 

Er gaan al sinds begin 2019 geruchten in de rondte over een Nintendo Switch 2 of Switch Pro, toen The Wall Street Journal in maart van dat jaar met ‘leveranciers van onderdelen en softwareontwikkelaars’ sprak. Ze beweerden dat er een verbeterde versie van de Switch, gericht op de meer toegewijde hardcore gamer, in ontwikkeling was en eind 2019/begin 2020 uit zou kunnen komen...



De Nintendo president Shuntaro Furukawa vond het echter nodig om te ontkennen dat er op dat moment een vervangende of geüpgradede Switch zou worden uitgebracht en meldde dat Nintento geen plannen had om in 2020 een nieuw Nintendo Switch model te lanceren. 



Dat geldt echter niet voor 2021, en verschillende industrieanalisten voorspellen in de eerste dagen van 2021 dat een Switch Pro/Switch 2 zeker deel van de plannen van Nintendo voor het jaar zal uitmaken. 



Dr. Serkan Toto van Kantan Games leidde de mogelijkheid toen hij tegen Gamesindustry.biz zei: “Ik voorspel dat er tijdens het komende financiële jaar van Nintendo een verbeterd 4K apparaat komt”. 



En dit werd door andere analisten ondersteund, waaronder Piers Harding-Rolls van Ampere Analysis, die hieraan toevoegde: “Ik heb momenteel een bijgewerkte versie van de Switch in mijn voorspellingen voor 2021”.



De Switch Pro specs en het ontwerp 

Hoewel de Nintendo Switch Lite vergelijkbare interne hardware zal hebben als de bestaande Switch, krijgt de Switch Pro een grondiger revisie. Volgens de Japanse site Gamepedia zal het zeker een aantal indrukwekkende interne specificaties hebben. 



Het RAM geheugen zou 8 GB zijn, het dubbele van dat in de huidige console, terwijl de opslag aan boord met 128 GB flink groter zal worden. Geruchten suggereren op dit moment verder dat het bij dezelfde Tegra X1 + processor als in de Switch Lite zal blijven, maar met een nieuwe RealTek GPU. 



Deze RealTek grafische processor werd naar verluidt door een dataminer in de Switch firmware gevonden. Het zou tot een 4K UHD ‘multimedia’ resolutie in staat zijn. Maar de nieuwe Switch krijgt echter (waarschijnlijk) geen ingebouwd 4K scherm. Er wordt in plaats daarvan verwacht dat het een 1080p scherm zal bevatten, die heel heel misschien een OLED variant zal zijn. 



Een verbeterde levensduur van de batterij wordt eveneens getipt.



De Switch Pro spel compatibiliteit 

Alle games voor de nieuwe Nintendo Switch kunnen alsook op de bestaande Switch afgespeeld worden en vice versa. Achterwaartse compatibiliteit is namelijk iets waar Nintendo zich traditioneel aan vasthoudt, met verschillende GameBoy generaties en DS consoles die allemaal achterwaarts compatibel zijn. 



Kortom, verschillende gerespecteerde analisten uit de game-industrie vertelden Gamesindustry.biz dat de Switch Pro deel van de grote push van Nintendo in 2021 zal uitmaken. Ze voorspellen daarnaast dat de Switch serie de Xbox Series X/S en PS5 zal overtreffen, wanneer deze consoles door de nieuwe gaming machine vergezeld wordt. 



Wordt vervolgd bij i-Mania zouden we dan maar zeggen... wachtend op het nieuwe Nintendo Switch avontuur terwijl je nog lekker met de oude vertrouwde Nintendo console kan spelen 



NDSi & NDS Lite-accessoires 



Bronnen: pocket-lint