Iedereen houdt wel van een goed comeback-verhaal. We kijken er films over en lezen er ook boeken over; de Rocky films zijn hier een goed voorbeeld van, en je kunt tevens de heropleving van de filmster Robert Downey jr als voorbeeld nemen. Dit proces geldt echter voor zowel mensen als bedrijven. Als je in dit geval denkt aan een uniek comeback-verhaal in de technologie van de afgelopen jaren, dan is het merk Nokia zeer zeker een naam die naar voren springt.



Nokia was overal... 

In de beginjaren van deze eeuw was Nokia overal. In 2000 was het bedrijf de standaard mobiele telefoon optie in het pre-smartphone tijdperk, net zoals de iPhone dat tegenwoordig schijnbaar voor veel personen is. 



Het aantal iconische apparaten dat het bedrijf toendertijd uitbracht, was verbluffend. Natuurlijk bereikte de Nokia 3310 de legendarische status als onverwoestbaar. Maar apparaten zoals de Nokia 6600, N95 en 5800 XpressMusic waren gadgets die zeer goed verkochten en waren productvoorbeelden van het Finse bedrijf waar het heel beroemd om werd.



De Nokia Windows Phone flop 

In 2007 domineerde Nokia zelfs meer dan 50% van de gehele mobiele telefoonmarkt. Maar toen was er de lancering van de iPhone... Nokia zou daarna zeer snel behoorlijk wat marktaandeel verliezen omdat het bedrijf met arrogantie en zelfgenoegzaamheid op de iPhone reageerde. En jaren later was het over en uit voor onze goeie ouwe en dwaze Nokia toen het onderdeel werd van de Microsoft Windows Phone flop. 



In de nasleep van de overname door Microsoft waren er Nokia leidinggevenden die niet naar Microsoft meegingen. Deze leidinggevenden vormden een eigen bedrijf onder de naam HMD Global. In het begin verkocht HMD speciale mobieltjes onder de merknaam Nokia, nadat het de rechten op dit telefoonhandelsmerk van Microsoft had gekocht. 



De revival van de 3310, 6300 en 8000 

Dit is waar vervolgens de verjonging van de Nokia 3310 en andere iconische Nokia telefoons vandaan komt. Uiteindelijk kreeg het bedrijf ook de rechten om wederom Nokia smartphones te verkopen. De naam Nokia was zo teruggekeerd, maar was dit genoeg? 



Nou, ze doen zeker hun best. Na een vracht van allerlei nieuwe Android modellen zal HMD Global volgens WinFuture tech nieuwssite binnenkort de klassieke Nokia 6300 mobiele telefoon nieuw leven in blazen, als aanvulling op de groeiende reeks van speciale revival modellen van het bedrijf. 



Bovendien lanceert Nokia daarnaast een nieuwe telefoon op basis van de eveneens ter ziele gegane Nokia 8000 serie. Hoewel de Nokia 6300 zijn naam behoudt, zal de aanstaande Nokia 8000 revival haar inspiratie uit de gehele serie schuiftelefoons halen. 



Het informatielek meldde tevens dat beide modellen 4G connectiviteit en een slimmer systeem zullen hebben in vergelijking met hun respectievelijke originelen. Ze zullen waarschijnlijk zeer binnenkort debuteren.



De Nokia 10 Pureview 

De heropleving van Nokia was grotendeels te danken aan haar zeer betaalbare Android telefoons, maar HMD Global heeft daarnaast tevens een aantal vlaggenschip smartphones op de markt gebracht. En hun opvolger is eindelijk in de maak: de Nokia 10 Pureview. 



De Nokia 10 Pureview zal waarschijnlijk voorzien zijn van een penta-camera opstelling en een saffieren beeldscherm, plus een Snapdragon 875 processor en heel misschien een roestvrijstalen constructie.



Zo zal Nokia heel misschien zelfs een klein beetje het gat opvullen dat Huawei momenteel veroorzaakt heeft dankzij de ban van onze Amerikaanse justitiële techvrienden... 



i-Mania houdt je graag op de hoogte van allerhande interessant mobile technieuws en levert daarnaast heel graag allerlei prettige, handige, modieuze en nuttige accessoires voor je mobiel. Of dit nu een Nokia is, of niet... 


MOBILE ACCESSORIES NOKIA CASES

 

Bronnen: medium, gadgetmatch  & gizguide