Eén van de voornaamste voordelen van Android en de Apple iOS is de ondersteuning van additionele opslag. Heel verrassend echter beschikken veel nieuwe mobiels en tablets niet meer over een (micro) SD kaart slot.



Het goede nieuws hier is dat het besturingssysteem nog steeds toegang biedt tot externe opslag (evenals diverse externe apparaten zoals toetsenborden en game controllers).



Het slechte nieuws is dat niet alle apparaten voorzien zijn van de benodigde hardware en stuurprogramma's om deze USB On-The-Go (OTG) mogelijkheid mogelijk te maken. Google dan dus eerst even of jouw apparaat het echt ondersteunt.



USB On-The-Go, vaak afgekort op USB OTG of gewoon OTG, is een kabel connectie waarmee USB-apparaten, zoals tablets of smartphones, kunnen fungeren als gastheer, waardoor andere USB-apparaten eraan kunnen worden gekoppeld.



Uiteraard staat externe opslag bovenaan deze aansluitlijst. Sluit gewoon je USB stick erop aan en jouw extra geheugen is klaar voor gebruik. USB pendrive memory sticks zijn het makkelijkst te verbinden, terwijl externe harde schijven mogelijkerwijs kunnen werken... of niet. Draagbare harde schijven die de voeding via de tablet of mobiele telefoon moeten krijgen zullen niet altijd werken, maar externe schijven met hun eigen krachtbron werken vaak prima.



De Xbox 360 game controller werkt fantastisch met Android-apparaten via USB OTG. Het is letterlijk zo eenvoudig als Plug-en-Play om met zo’n controller te starten. Uiteraard moet je wel spellen spelen die gemaakt zijn om te worden gebruikt met een compatibel controller, zoals het Asfalt 8: Airborne racespel of Modern Combat 5.



De open structuur van Android maakt het gemakkelijk om er bijna alles op aan te sluiten. Als je jouw tablet als een laptop wilt gebruiken, sluit er dan een bedraad of overeenstemmend draadloos toetsenbord op aan voor de ideale office ervaring.



Net als toetsenborden kunnen printers met een standaard Plug-en-Play USB werking ook goed met Android-apparaten samenwerken, zodat je direct kan beginnen met afdrukken zonder dat je er een draadloze verbinding voor nodig hebt of de gegevens eerst naar een PC moet overbrengen.



Fotografen zullen van deze OTG toepassing houden: het is mogelijk om je Android-toestel met een app op jouw Canon of Nikon DSLR-camera aan te sluiten en het in een reusachtig beeldscherm te veranderen, compleet met de mogelijkheid om de sluitertijd vast te leggen, te focussen en nog veel meer! Dit is één van de meest creatieve toepassingen van een Android-tablet.



Welke interessante OTG toepassing je ook wilt gebruiken op je mobiel of tablet: met een OTG kabel of plug van i-Mania.nl maak je het allemaal mogelijk!