De eigenaar van een modewinkel in Amsterdam stond onlangs in het recht bij het op staande voet ontslaan van een internet surfende assistent. De surfster ging naar de rechter met het argument dat de straf te streng was geweest, maar de rechtbank vond de keus van haar baas terecht.



Ze werd meerdere keren voor haar gedrag gewaarschuwd. Ze hielp de klanten niet en bekommerde zich ook niet over mogelijke winkeldiefstal, maar was enkel bezig met lekker te internetten achter de kassa.



Volgens recente onderzoeken spenderen werknemers gemiddeld één tot drie uur per dag aan het privé surfen via het web op het werk. Deze personeelsleden gaan zo fijn shoppen, internet-bankieren, chatten op Facebook, tweeten op Twitter en wat nog maar meer kan...



Gelukkig voor hun baas zullen de meeste medewerkers deze incidentele activiteiten alleen gedurende een pauze of lunch laten plaatsvinden. Maar een klein percentage arbeidskrachten misbruiken hun internet privilege. Dus wat kan je dan verwachten? Wellicht een Big Brother surveillance van medewerkers die tijdens het werk op het web surfen...



Goddank zijn er ook alternatieven voor voor het heftig monitoren van online loonslaven. De ontwikkeling van een solide internet- en emailbeleid dat werknemers heldere verwachtingen van wat en wanneer online op het werk mag helpt al een hoop. Managers en leidinggevenden moeten dit internet beleid vervolgens op de werkplek overzien en handhaven.



Het ontwikkelen en onderhouden van een cultuur van vertrouwen lijkt dus het allerfijnst voor een prettige ontspannen internet-werk structuur. En zit je dan daarnaast toch nog veel te lang te spelen op je mobiel? Weet dan goed wat je met je laatste surfsaldo doet!



Misbruik van internetfaciliteiten op het werk kan dus tot sancties leiden en ondanks dat ontslag op staande voet een uitzondering is, is het zeker iets waar je af en toe even bij stil moet staan.



Wil jij niet al te veel op het werk internetten, maar heb jij thuis of elders last van een traag en instabiel internet? Dan heeft iMania.nl wel een alternatief voor jou: een supersnel mobiel 4G modem. Hiermee kan je handig en legaal mobiel surfen waar je ook woont of bent!

Shop owner was within rights to sack internet-surfing assistant. Internet Surfing Assistant: A women with her rights wanted to sack a shop assistant in Amsterdam. She is the owner of the fashion boutique in the Amsterdam district. The judges in Amsterdam have said that she has been surfing the internet when she is at work. The VLVT boutique is owned by Hugo Vis. The owner noticed that the assistant is looking at the cash register when there are customers in the shop. The assistant is not helping the customers. The shoplifters are not even looked after by the assistant. A girl was sacked on the spot and it was said by Vis in a letter. As the punishment is very severe the girl went to the court. The judges in the court also agreed with the punishment given by her boss. All the claims of the girl were rejected at the court. She was warned several times for her behaviour but at last she was sacked by her boss as there is no option.