Of jij nou Ring-dinge-ding van Thérèse Steinmetz uit 1967 of een ultra-moderne DJ Splash uitvoering via je smartphone in jouw fiets houder wilt beluisteren terwijl je fietst, dat is aan jou de keus!

De kleine dingen des levens

Zeker is dat Steinmetz of DJ Splash met een ring-dinge-dinge dag een ideaal liedje aanbiedt voor als je lekker zin hebt in vrolijke dingen en genieten wil van de kleine dingen des levens.Zo ook door heerlijk ontspannend (of sportief) door het landschap te fietsen met een fiets houder op je stuur...

Want of jij nu op de verharde weg bent, trails door het bos pakt, òf gewoon naar je werk in de stad fietst... Het is een prettig voordeel dat je dan toch gemakkelijk jouw telefoon kan gebruiken wanneer je rijdt.En waarom? Welnu, er zijn verschillende redenen te noemen:

Toegankelijkheid

Snel telefoneren wanneer het gaat ‘rinkelen’ is handig. Het beschikken over een mobiele telefoon is ook erg handig wanneer jij niet helemaal zeker weet waar je heen moet.Je kan Google Navigation gebruiken, waardoor je toch nog met je handen van je telefoon af kan blijven en deze stevig op je stuur kan houden.Tenslotte, als jij één van die handige fiets apps voor je Android mobiel of iPhone gebruikt, dan is het geweldig om in realtime de tijd, de afgelegde afstand of de routekaart te kunnen controleren!

Comfort

Wanneer je in de stad woont, dan is het laatste dat jij wilt een flink uitpuilende telefoon in jouw broekzak. Dat is soms gewoon heel vervelend terwijl je fietst.

Veiligheid

Ooit iemand tegelijkertijd zien sms-en en fietsen? Het vasthouden van de mobiele telefoon en op de pedalen trappen gaat niet echt goed samen...En jij zult merken dat het hebben van je telefoon in jouw fiets houder, ondanks dat deze recht voor jou zit, de verleiding vermindert om jouw handen van het stuur af te halen en het te gaan gebruiken.Het gehele idee om een ​​fiets mount aan te schaffen is het feit dat jij je telefoon gemakkelijker kan ‘openen’. En indien jij in een situatie snel op iets in het verkeer moet reageren, jouw telefoon niet direct door de lucht gaat vliegen!Je kan uiteraard ook prima telefoongesprekken aannemen via jouw Bluetooth compatible apparaat of headset. Zolang je het geluid om je heen nog prima kan verstaan.

Vooral blijven genieten

Vergeet echter niet om van de rit te blijven genieten. Je telefoon meenemen in een fiets houder van i-Mania tijdens het fietsen is geweldig, maar vergeet natuurlijk ook niet te genieten van de geluiden en het landschap om je heen!

Bron: makeuseof.com