Xiaomi is een zeer bekend elektronicabedrijf uit China die alsook Mijia design producten aanbiedt, maar mocht je er nog nooit van gehoord hebben... Lees dan even verder!



Xiao en Mi

Xiaomi’s hoofdkantoor staat in Beijing. De letterlijke Nederlandse betekenis van het woord Xiaomi is gierstkorrel. Het bedrijf zou een AOSP-systeem (Android Open Source Project) gaan ontwikkelen onder de naam MIUI. Ze noemden het bedrijf daarom XiaoMI. Xiao betekent weinig, klein of jong in het Chinees.



Xiaomi maakt en investeert momenteel in smartphones, mobiele apps, laptops en aanverwante consumentenelektronica. Waaronder een ecosysteem van smart home apparaten geleverd door de dochteronderneming Mijia.



Xiaomi bracht zijn eerste smartphone in augustus 2011 uit en won daarna al snel marktaandeel in China om in 2014 het grootste smartphonebedrijf van het land te worden.



Aan het begin van het tweede kwartaal van 2018 was Xiaomi de op vier na grootste fabrikant van smartphones ter wereld en marktleider in zowel de grootste markt, China als de op één na grootste markt, India.



Mi smartphones

Zijn smartphone collectie bestaat onder meer uit de volgende series: Mi, Mi Note, Mi Max, Mi Mix en de Redmi.



Xiaomi’s MIUI is een van ‘s werelds populairste Android skins, die door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt. En of je die nu wel of niet leuk vindt, de MIUI van Xiaomi is één van de beste aangepaste Android skins die er bestaat...



Xiaomi wordt vaak de Apple van het Oosten genoemd, voornamelijk omdat de producten lijken op die van de beroemde iPhone maker. Maar Xiaomi levert onder de Mijia en Mi naam nog zoveel meer!



Mijia lifestyle producten

Zo biedt het honderden interessante lifestyle producten aan. Xiaomi werkt namelijk samen met honderden Chinese bedrijven om smart producten voor thuis, fitness horloges, slimme schoenen, robotstofzuigers en zelfs een rijstkoker aan te bieden.



In de loop van het afgelopen jaar is dat partnerschap verder uitgebreid met alledaagse voorwerpen zoals rugzakken, koffers en schroevendraaiersets.



Xiaomi verkoopt al deze producten onder een eigen label, waarvan de smart home producten op de markt gebracht worden onder het submerk Mijia.



Slim ecosysteem

Door zich te concentreren op de lifestyle categorie, wil Xiaomi een ecosysteem bouwen van slimme apparaten die met elkaar communiceren.



Jij kan de Mi Home app gebruiken om alle smart home producten van het merk te bedienen en er is alsook de mogelijkheid om meerdere producten te groeperen en regels op te stellen.



Zo kan jij bijvoorbeeld een bewegingsdetector voor de deur opstellen en de lichten en luchtreiniger inschakelen op het moment dat jij jouw huis binnengaat.



Modern en comfortabel

Er zijn voldoende Xiaomi producten die jouw huis en mobiele leven voorgoed kunnen transformeren. Bekijk dus snel hier op i-Mania wat Xiaomi en Mijia voor jouw moderne en comfortabele bestaan kan betekenen!

Bronnen: androidcentral.com & wikipedia.org