Goede luchtverzorging is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat jij om allerlei belangrijke redenen thuis de allerbeste kwaliteit van lucht verkrijgt. Maar wat is nou het verschil tussen een diffuser, air purifier en luchtbevochtiger/air humidifier)? In deze blogpost zal i-Mania heel aangenaam deze in een nevel van verwarring gehulde ‘luchtige termen’ voor jou wegnemen!



De diffuser. Een diffuser maakt gebruik van etherische oliën en is ideaal voor het uitstoten van zachte dampen in een kamer en kan deze kamer hierbij behaaglijk vullen met een lichte aangename geur. Afhankelijk van de olie die jij kiest, kan de nevel extra voordelen bieden.



Zo is er een verscheidenheid aan etherische oliën verkrijgbaar waarvan ieder een specifieke remedie aanbiedt. Lavendel is bijvoorbeeld prima voor slaap en ontspanning, eucalyptus is voortreffelijk bij ademhalingsproblemen, jasmijn helpt goed bij rusteloosheid en zorgt voor het kalmeren van zenuwen èn citroen is uitstekend voor het opfrissen van een ruimte, plus schijnbaar voor het opvrolijken van jouw humeur!



De luchtbevochtiger. Bevochtigers zijn een geweldige manier om vocht aan de lucht toe te voegen en kunnen zo meehelpen droge lucht weg te nemen die van invloed kan zijn op bijvoorbeeld jouw neus, mond en keel. Het is eveneens wetenschappelijk bewezen dat wanneer die luchtvochtigheid beneden de 40% en boven de 60% is, bacteriën en virussen (zoals het griepvirus) langer blijft overleven en het zich gemakkelijker kan verspreiden...



Het belangrijkste verschil tussen een air humidifier en diffusor is dat een bevochtiger niet is gebouwd voor gebruik met essentiële oliën. Er zijn alsook twee soorten luchtbevochtigers: met een koele of een warme nevel.



Het allergrootste verschil is dat een warme air humidifier het water allereerst opwarmt, zodat het daarna een zachte, warme nevel afgeeft. Maar pas bij dit type op voor het bereik van kleine kinderen, zij kunnen zich hieraan branden omdat dit apparaat een verwarmingscomponent bevat. Beide typen luchtbevochtigers zijn evenwel effectief voor het bevochtigen van de droge lucht thuis of op kantoor.



De air purifier of luchtreiniger. Deze helpt actief mee vervuilende stoffen en andere micro-organismen uit de lucht te verwijderen. Het gebruik van een luchtreiniger helpt bij het verwijderen van irriterende stoffen zoals huidschilfers, allergenen, stof, schimmels, sigarettenrook of andere onaangename geuren in de lucht, waardoor die lucht schoner wordt om in te ademen. Is dat niet een aangename verademing?



De Himalayan zout lamp. Als laatste is er nog een uniek soort lamp voorzien van Himalayan steen zout! Door hun wonderbaarlijke combinatie van sfeer en gezondheid wordt een Himalaya rock lamp volop in de Feng Shui vereerd. Het is immers een geweldige manier om de luchtkwaliteit op een natuurlijke wijze te verbeteren.



Het zout trekt namelijk vocht aan. Dus wanneer deze lamp uit is, trekt het langzaam het vocht aan dat in de lucht hangt. Zodra jij het apparaat inschakelt, verspreidt het een zachte damp met daarin het vocht dat het eerder had verzameld.



De (onaangename) lucht klaren of zonder meer de air positief binnenshuis verbeteren doe je prima samen met een air humidifier of andere luchtige gadget van i-Mania. Lucht dat jou niet lekker op?

Dit artikel kwam tot stand met hulp van anokhimedia.com