De allernieuwste generatie Apple Watch, namelijk Series 4 werd onlangs tijdens een hardware evenement in september door Apple onthuld.

Van een groter beeldscherm tot een inherente elektrische hartsensor welke een verscheidenheid aan menselijke metingen kan kwantificeren, brengt deze uiterst geavanceerde gadget een aantal opmerkelijke nieuwe hoogtepunten en functies met zich mee.

Lees hieronder alles wat je over deze productieve en onderscheidende Apple Watch serie 4 zou moeten weten:Geavanceerd ontwerp en beeldscherm

De Apple Watch Series 4 wordt geleverd in twee groottes, namelijk 40 en 44 mm, en biedt bovendien een 30 procent groter schermbeeld. Er bevat een verbeterde beeldschermtechniek welke grafisch nog realistischer weergeeft. Gebruikers kunnen zo gemakkelijker beursaandelen en hartslag metingen volgen, scores van sportgroepen en teams bijhouden, vluchtgegevens bekijken en dat is nog slechts het topje van de ijsberg.

Omtrent het kleurenschema, de Apple Watch Series 4 is verkrijgbaar in drie aluminium kleuren, namelijk: zilverkleurig, goudkleurig en ‘spacegrijs’. Het is eveneens verkrijgbaar in goudkleurig roestvrij staal met een Milanese horlogeband tezamen met de zilveren en ruimteblauwe roestvrijstalen keuzes.

Apps zoals de ademhaling app welke veel personen gebruiken om hun hartslag te controleren, kunnen worden gebruikt door simpelweg de pols op te tillen om daarna ter plekke deze functie toe te staan. Deze mogelijkheid is nu direct geïntegreerd in de vorm van het Apple Watch serie 4 horloge.

Alhoewel het overgrote deel van het ontwerp plus het besturings programma van de Apple Watch Series 4 op de vorige versie lijkt, is het ontworpen om een nog betere aflezing mogelijk te maken wanneer gegevens op het horloge worden bekeken of toegepast.

De luidspreker is alsook volledig opnieuw ontworpen om 50 procent meer geluidshelderheid mogelijk te maken, waardoor er meer ruimte is voor duidelijker telefoongesprekken. De achterzijde van het horloge is vervaardigd uit zwart keramiek en saffierglas, waardoor zijn radiogolven zowel door het voorste gedeelte als het achterste gebied kunnen gaan. Dit zal meehelpen de ontvangst van een oproep eenvoudiger en efficiënter te maken.Verbeterde batterij en mechanisme

Apple’s nieuwe generatie S4 64-bit dual-core processor wordt gebruikt om de gadget twee keer beter te laten presteren dan zijn voorganger. De accelerometer en gyroscoop die erin zijn verwerkt hebben een dubbel dynamisch bereik en uitlijning om de bewegingsgegevens acht keer sneller te verwerken en samplen.

De levensduur van de batterij is ongeveer gelijk, aangezien de levensduur op dezelfde 18 uur is gehouden, welke overigens de gehele dag kan werken. De outdoor trainingstijd in deze nieuwe 4 serie, is samen met de complete GPS tracking verhoogd naar zes uur werkduur voor onder meer uitgebreide fietstochten.Opmerkelijke gezondheidskenmerken en progressieve software

De Apple Watch series 4 maakt gebruik van het nieuwe Apple WatchOS 5 besturingssysteem. Deze bevat een flinke hoeveelheid aan upgrades, zoals een verbeterde wellness- en gezondheidsregistratie, de walkietalkiemodus en nog veel meer andere functies.

De 4 serie levert nog tal van andere mogelijkheden, zoals de detectie plus analyse van polsbewegingen en bewegings versnelling wanneer de persoon bijvoorbeeld naar beneden valt tijdens het lopen, rennen of sporten. Onbeweeglijkheid veroorzaakt door een wond zal binnen één minuut worden waargenomen waarna de gadget automatisch een noodoproep start of een bericht stuurt naar contacten voor noodgevallen door gebruik te maken van zijn SOS functie.

Afgezien van de belangrijkste functies vanuit de vorige versies en modellen zoals het traceren van verbrande calorieën, hartslagmeting via de optische hartslagsensor of rusthartslag, is de 4 serie ontworpen om meldingen te verzenden in het geval dat de hartslag lager lijkt te zijn of een onregelmatig ritme wordt gedetecteerd wanneer het hart niet voldoende bloed door het lichaam pompt.

Eén van de meest indrukwekkende kenmerken van de 4 serie is de ingebouwde elektrische hartsensor in het saffierglas en de digitale kroon aan de achterzijde, welke zijn gebruikers helpt bij het maken van een elektrocardiogram in de smartwatch. Dit zal meehelpen bij het meten van de elektrische activiteit welke door het hart wordt uitgevoerd om zo iedere vorm van hartaandoening of andere hartgerelateerde aandoening te begrijpen en te diagnosticeren.

Het ECG kan overal en op elk moment plaatsvinden door de app op de smartwatch om de pols te openen en de vinger op de digitale kroon te plaatsen. De opslag van alle gezondheidsgerelateerde informatie in het horloge zelf kan helpen om het altijd en overal in overleg met een arts te bekijken. Deze flinke vooruitgang in technologie heeft volledige goedkeuring gekregen van bijvoorbeeld de Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenadministratie.Beschikbaarheid en prijs

Terwijl het grotere model van de Apple Watch 4 serie aanvangt met 459 euro, is het compactere model vanaf 429 euro verkrijgbaar. De Apple Watch Series 4 kan reeds via een pre-order gereserveerd worden, maar er is momenteel helaas nog veel onduidelijkheid over de verwachte leverdatum en beschikbaarheid.