Wie kent ‘m nou niet: die lekker zachte teddybeer! Dit is het ultieme pluche knuffelbeest voor kinderen, welke in allerlei vormen, kleuren en maten terug te vinden is. Deze heerlijke vriendelijke beer is het kind optimaal tot steun bij het verkennen van hun kleine wereld.



Maar waar komt die naam teddybeer nou vandaan? Welnu, in november 1902 gingen de Amerikaanse president Theodore Roosevelt en enkele van zijn vrienden op jacht in Mississippi. Na uren zoeken waren Roosevelt en zijn groep nog steeds geen wilde dieren tegengekomen. Uiteindelijk spoorde de groep een hulpeloos beertje op en omsingeld hem.



Eén van de gidsen vroeg de president dit beertje neer te schieten zodat hij hier een jachttrofee mee kon verdienen. President Roosevelt weigerde dit en nieuwsverslaggevers vanuit het gehele land verspreidden daarom het verhaal van de beervriendelijke act van Theodore ‘Teddy’ Roosevelt.



Niet lang daarna maakte een beroemde cartoonist genaamd Clifford Berryman een cartoon gebaseerd op Roosevelt’s redding van de beer. Toen een winkeleigenaar in Brooklyn deze cartoon zag, besloot hij om speelgoedberen te gaan verkopen in zijn winkel.



Hij vroeg vervolgens president Roosevelt om toestemming om de naam ‘Teddy’s Bear’ voor zijn speelgoed te mogen gebruiken als een herinnering aan de beer die Roosevelt had gespaard.



Nog een ander leuk detail: 14 november werd in de USA uitgeroepen tot American Teddy Bear Day! Maar gelukkig is het hier bij i-Mania elke dag wel beer of teddybeer dag.



De teddybeer is al meer dan een eeuw een schattig icoon vanuit de 20e eeuw. Teddy beren zijn dan ook zonder twijfel het favoriefste knuffeldier van iedereen. Hier zijn drie van de meest geliefde beren knuffels aller tijden:



Winnie de Pooh, de Poeh Beer of Winnie de Poeh is misschien wel één van de beroemdste beren ooit. Er zijn uiteraard Winnie de Pooh beren, maar is alsook kleding, beddengoed, tekenfilms en zelfs websites verbonden aan deze populaire beer.



Winnie de Pooh is een creatie van AA Milne uit 1920 om zijn zoon Christopher Robin te amuseren. Het is een traag, soms klungelig en dagdromend beertje met een obsessie voor honing die in het Ashdown Forest in East Sussex woont. In de jaren 60 werd het een alsmede een Disney icoon.



De Paddington Beer. Dit is een absolute klassieker in de kinderliteratuur. Paddington charmeert al sinds 1958 kinderen van alle leeftijden toen het voor het eerst werd geïntroduceerd door de Britse schrijver Michael Bond.



De Paddington beerboeken zijn met zijn zeventig titels in wel dertig verschillende talen vertaald en er werden wereldwijd al meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. En de allernieuwste Paddington bioscoopfilms met dit bijzondere beertje in de hoofdrol heeft uiteraard ook tal van harten (jong en oud) doen laten smelten.



En dan is er Fozzie Bear. Fozzie beer is één van de grappige Jim Henson Muppets welke een populaire stand-up comedian in de Muppet Show is. Deze oranje-bruine, donzige Muppet beer heeft zijn jonge publiek meestal flink in een spagaat als hij slechte grappen vertelt.



Fozzie’s pogingen tot het verspreiden van humor wordt meestal begroet met een antwoord van rotte tomaten en flink wat spot van de bekende Muppet show commentators Statler en Waldorf. Je weet wel die zeurende ouwe mannetjes in de loge op het balkon... Arme Fozzie!



En al is het jammer dat we niet allemaal teddyberen zijn, want des te opgevulder wij dan zouden zijn... Dan zouden wij onszelf daarmee eveneens een stuk knuffelbaarder en beminnenswaardig maken! Of niet toch?



Gelukkig zijn er hier op de site tal van schattige beer en teddybeer producten terug te vinden die alsook een super-hoge knuffelbaarsheidsfactor hebben en zodra in bezit uiterst geliefd worden. En als je mij niet geloofd, kijk dan zelf maar even hier bij i-Mania.nl jouw lieve beer ogen uit!