Een onberispelijke 100,94 karaats kleurloze diamant, die als de grootste gepolijste edelsteen uit Rusland wordt beschouwd, werd onlangs voor 12,84 miljoen Zwitserse frank (of 11,70 miljoen euro) bij Christie's in Genève verkocht. De voorbereiding van het perfectioneren van de edelsteen duurde daarbij maar liefst één jaar en acht maanden!



Waarom is men toch zo gek op de diamant? 

Diamanten zijn op zich heel mooi en redelijk zeldzaam, maar hun praktische toepassingen zijn beperkt. Aangezien de diamanten juwelen op zichzelf geen functioneel geschenk zijn, waarom kopen al die mensen dan toch nog de begeerdenswaarige diamanten juwelen?



De diamant: een symbool van een lang leven 

De industriële diamanten worden vooral gebruikt voor het snijden en slijpen van zeer harde materialen, voor optische apparaten, zoals lasers, voor warmteafvoer en voor diamantcoatings om zo verbeterde slijtvastheid te produceren. 



Al de kwaliteiten die diamanten zo waardevol in deze industriële sector maken, zoals een lange levensduur, duurzaamheid en helderheid, worden evenzo op een symbolische manier overgebracht op de diamanten juwelen, vooral wanneer de diamanten als een geschenk worden gegeven. 



De diamanten juwelen die men namelijk uitkiest om hun relaties te symboliseren, zijn bijvoorbeeld vaak een uitdrukking van eeuwige liefde en het vermogen om de uitdagende tijden samen met alle goede moed prima te doorstaan.



Waarom koopt mens diamanten sieraden? 

Brent McFarran leverde in zijn onderzoek twee mogelijke soorten personen die door de diamant consumptie aangespoord worden: degenen die trots gebruiken als reden om luxeartikelen te kopen en degenen die luxeartikelen kopen om er trots op te zijn. Een klant kan in beide opzichten worden gemotiveerd door door zijn of haar trots en beide soorten van gevoelens kunnen gebruikt worden om een diamantverkoop te stimuleren. 



Hier zijn de belangrijke drijfveren om iemand voor een diamant lekker te maken: 



Ik ben het waard - Of het nu goed of fout is: sommige mensen meten hun eigenwaarde aan de grootte en kwaliteit van de diamanten juwelen die ze ontvangen. Zoiets als: “Als hij drie maanden salaris uitgeeft aan een verlovingsring, dan weet ik dat ik wel heel belangrijk voor hem ben!” 



Laten we iets vieren - Wanneer er een familiefeest of andere speciale gebeurtenis plaatsvindt, weerspiegelt de elementaire aard van de diamanten juwelen die worden geschonken zowel de vreugde als het belang van de viering. 



Ik wil iets heel speciaals -De zeldzaamheid van een diamant zelf, en de combinatie van haar 4 belangrijkstw eigenschappen (karaat, manier van slijpen, kleur en helderheid), maken alle diamanten uniek in hun soort. Het schenken van een diamant aan een geliefde kan daar dan ook een uiting van zijn, want: “Je innerlijke schoonheid is net zo uniek als deze diamant. Aanvaard dit geschenk alsjeblieft als een weerspiegeling van al jouw deugden”. 



De juiste indruk maken – Dit is over het algemeen een redelijk mannelijke motivatie als het gaat om het schenken van diamanten, hoewel vrouwen af en toe ook diamanten juwelen kopen met dezelfde motivatie: “Deze diamanten armbanden zullen haar laten zien hoeveel ik om haar geef en dat ik er altijd voor haar wil zijn”. 



De belofte van een diamant - Het is dat ene moment waarop een man zich realiseert dat het vandaag de verjaardag van zijn vrouw is en dat hij nog geen cadeau voor haar heeft! Alleen een rijkelijk geschenk zal hem verlossen, en diamanten juwelen zijn daarvoor het ultieme antwoord. 



Kortom, elk speciaal moment in het leven vraagt om een heel prachtige diamant. Tenminste als jij je een echte kunt veroorloven.



Diamanten zijn een symbool van liefde, maar is het niet zo dat een cadeau hoe groot of klein altijd fijn is om te krijgen? Dus als het niet zo gek hoeft, maar je wel graag een uniek diamant gevoel wilt schenken... ga dan voor een met een nep diamant of diamanten geschenk van i-Mania! 



DIAMANT



Bronnen: o.a. bloomberg & rapnet