Anatole France: “Tot iemand een dier heeft liefgehad, is een deel van zijn ziel nog steeds niet ontwaakt.”



Meer en meer mensen hebben huisdieren die onze huizen en het dagelijkse leven delen.



Honden zijn de trouwe kameraden die je nooit in de steek zullen laten, ook al doe jij dat misschien wel. Ze zullen vooral al het goede in jou zien en nooit het slechte. Ze zullen er zijn om je op te vrolijken wanneer jij verdrietig bent en ze zullen er eveneens zijn om jou door de goede tijden te begeleiden.



Katten zijn de huisdieren die hun liefde niet zo heel vaak zullen laten zien, maar als ze dat doen dan is het opperduidelijk. Zij zijn degenen die naast je in bed kruipen als je besluit om in het weekend lekker thuis te blijven. Alhoewel hun aanwezigheid vaak stilzaam is, is hun liefde wel erg aanwezig. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de uitzonderlijke huisdieren waar wij onze wereld mee delen.



Huisdieren geven jou de mogelijkheid om verantwoordelijk te zijn voor iemand anders dan jezelf. Ze leren je de onschuld in de wereld te waarderen. Voor sommigen onder ons zijn ze wellicht de reden waarom we ‘s ochtends wakker worden (misschien enkel omdat we ze uit moeten laten).



Huisdieren maken deel uit van ons dagelijkse leven en maken alsook deel uit van ons gezin. Ze voorzien ons van gezelschap maar ook van emotionele steun, verminderen onze stressniveaus, gevoel van eenzaamheid en ons helpen onze sociale activiteiten te vergroten. Het is dus een stuk gezonder leven samen met huisdieren!



Plus wanneer een kind geen broers of zussen heeft, toont onderzoek aan dat huisdieren kinderen meehelpen meer empathie te ontwikkelen, meer zelfrespect te hebben en meer te participeren in sociale en fysieke activiteiten.



Huisdieren, vooral honden, helpen ook op veel maatschappelijke manieren. Hun reukvermogen en het feit dat ze gemakkelijk kunnen worden getraind heeft ertoe geleid dat honden worden gebruikt om mensen te helpen bij een buitengewoon divers scala aan activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan blindegeleidings-,  therapie-, detectie- en reddingshonden.



Er zijn zoals je dat leest veel voordelen te behalen uit de hele ervaring die je opdoet wanneer jij besluit om een huisdier te nemen. Wat zijn dan nog extra redenen waarom het hebben van een huisdier zo heilzaam is?



Wanneer jij een huisdier neemt, zal je zonder twijfel voor een wezen moeten zorgen die volledig van jou afhankelijk is. Het effect van het hebben van een huisdier maakt een persoon dus verantwoordelijker.



In het bezit zijn van een huisdier is niet iets dat je kan doen zonder dat het een portie van je persoonlijke tijd inneemt. Dit betekent meestal dat je tijd moet inplannen voor je kleine vriend.



Eén van de grootste voordelen van het hebben van een huisdier is dat je zult begrijpen dat levende wezens meer behoeften hebben en dat voor deze behoeften moet worden gezorgd. Je zal hierdoor een zorgzamer persoon worden.



Het feit dat je jouw kleine vriend verzorgt en aait, zorgt voor een geweldige emotionele band tussen jullie beiden. Je zal dus voor altijd de periode herinneren die jullie samen hebt doorgebracht en wat jou daarin zo gelukkig maakte.



Nadat jij goed hebt nagedacht over het nemen van een huisdier voor jou en je familie, dan zal jij daar bijna zeker geen spijt van krijgen!



En wil jij die band met jouw dierbare nieuwe vriend nog wat vergroten, dan helpt i-Mania.nl jou wel mee met handig verzorgende en speelse artikelen voor huisdieren.

Bevat info van telegraph.co.uk, healthforanimals.org & entirely4you.com