Denk eens aan je meest memorabele Sintcadeau. Brengt het een glimlach of een frons op jouw gezicht? Wij van i-Mania hopen uiteraard dat je meest gedenkwaardige Sinterklaas geschenk jou vreugde en opwinding heeft gebracht, maar helaas is dat niet altijd het geval… Soms zijn het helaas de slechtste kado’s degene die het meest in het geheugen gegrieft zijn. 



Nu de Sint weer in het land is en het Sinterklaasfeest wederom nadert, moeten we ons er volop op richten om cadeaus te kopen (en te ontvangen). 



Wij wilden graag weten wat nou een goed of slecht cadeau is, en hoeveel aandacht mensen werkelijk in het geven van geschenken steken. In een online onderzoek werd diverse personen gevraagd wat de ergste soorten geschenken zijn die ze ooit hebben ontvangen, waarom ze een bepaald geschenk niet leuk vinden en wat wel een fantastisch geschenk van de Sint is. 



Met al deze informatie hebben wij dan ook speciaal voor jou een paar tips samengesteld om ervoor te zorgen dat jij via Sinterklaas een cadeau geeft waar de ontvanger echt wel dol op zal zijn!



Geef echt iets wat een ander wil 

Uit het onderzoek kwam behoorlijk verrassend naar voren hoeveelheid geschenken puur egoïstisch zijn! Bijna de helft van de ondervraagden geloofde dat de schenker een geschenk had gekocht dat ze liever graag voor zichzelf hadden wilden hebben. Dus de volgende keer dat jij of de Sint een prachtige sjaal via  i-Mania regelt, zorg er dan wel voor dat het echt voor je moeder is en niet omdat jij het graag wilt lenen!



Nuttige geschenken worden zeker gewaardeerd 

Fop of maffe geschenken zijn misschien leuk, maar nuttige geschenken worden echt wel meer gewaardeerd. Dus de volgende keer dat jij voor iemand namens de Sint winkelt, koop dan het liefst iets dat ze ook echt nodig hebben. 



Het maakt hierbij niet uit of het zoiets eenvoudigs is als een USB telefoonoplader, een leuk familiespel of iets anders handigs. Een grappig cadeautje kan natuurlijk altijd wel als een extraatje toegevoegd worden.



Sieraden voor dames of elektronica voor mannen 

Het gezegde ‘diamanten zijn de beste vriend van een vrouw’ is meestal wel waar. Hoewel het schenken van diamanten niet altijd even realistisch is, weten we zonder meer dat vrouwen het erg fijn vinden om sieraden te ontvangen, terwijl mannen al jaren heel enthousiast over elektronica of gadgets, zoals een mediaspeler, worden.



Nog twee ander tips voor de Sint 

Vraag bij jouzelf af, of zet die oude Sinterbaas even aan het denken, of de persoon voor wie er een geschenk gekocht wordt of hij/zij al iets soortgelijks bezit. Dit bespaart ook een redelijk grote teleurstelling. 



Zinvolle geschenken kunnen er daarnaast ook echt toe doen. Het zou voor iedereen vrij duidelijk moeten zijn dat men liever een geschenk ontvangt waar goed over nagedacht is dan een op het laatste moment gekozen geschenk die misschien minder gelukkig maakt…



Zoals je hierboven zelf kunt lezen, zijn er allerlei redenen waarom iemand het geschenk dat je hem of haar hebt gegeven, wel of niet leuk kan vinden. Onthoud gewoon dat de allerbeste i-Mania geschenken uit het hart van jou en de Sint komen! 

HOME & GARDEN FOR CHRISTMAS

Bron: gifts