Je eigen lichaam plus jouw mentale energie op een hoog niveau houden is essentieel voor als jij je niet alleen goed wilt voelen, maar alsook je korte- en lange termijn plannen prima wilt kunnen blijven uitvoeren.



ENERGIE-VALLEN

Helaas vallen veel personen in de zogenaamde ‘energie-valle’ die de neiging hebben om al die fijne positieve energie snel van hen af te schudden. Zo zullen negatieve gesprekken, slaap en energie wanbeheer, een slechte voeding, obsessies over allerlei kleine dingen in het leven en nog veel meer andere toestandjes een hoop energie vreten.



OPLOSSINGEN

Dat gezegd hebbende, is het misschien de hoogste tijd om al die negatieve energie opzij te schuiven. Hier zijn overigens een aantal tekenen die aangeven dat er negatieve energie verspreid wordt:



Bepaalde situaties kunnen meer negatieve gevoelens oproepen dan andere. Het kan in een relatie zijn of in het gezelschap van bepaalde mensen. Deze personen vinden klagen hierover een vorm van opluchting en een manier om even flink wat stoom af te blazen, maar klagen voert al onze positieve energie via de mond naarbuiten. De oplossing: Probeer zo snel mogelijk uit deze situatie te gaan!



Wanneer woede een aanhoudende emotie wordt, dan is dat behoorlijk schadelijk voor onze fysieke en mentale gezondheid. De stress veroorzaakt door boosheid overtreft die van alle andere emoties. Daarom is het belangrijk om deze woede snel te elimineren of te minimaliseren door een of andere actie te ondernemen. De oplossing: word emotioneel bewust hiervan.



Gevoelens van angst en depressie behoren tot de twee meest voorkomende symptomen ter wereld. Artsen worden vaker bezocht door individuen die aan angst en depressie lijden dan alle andere ziekten tezamen. Je voortdurend angstig of depressief voelen is een grote kracht van negatieve energie die moet worden aangepakt. De oplossing: beoefen mindfulness meditatie.



MENTALE BATTERIJ

We zeggen soms ook wel eens dat we onze batterij weer moeten opladen. Men kan zijn eigen mentale batterij snel opladen door een (klein) blokje om te gaan. Dat helpt!



Maar wat nou als jij merkt dat jouw mobiele telefoon bijna leeg is, welnu dat kan soms ook wat negativiteit opwekken als het echt wel heel positief aan de stekker moet. Veel personen hebben het gevoel dat hun telefoon op zichzelf een verlengde ledemaat of levensbron van hen is.



BATTERIJNIVEAU

Je kan erop werken of gamen, je sms’t of chat ermee, luistert naar muziek, om zo maar een paar handelingen op te noemen. Om dat allemaal te kunnen doen, heb jij absoluut een werkende en fris opgeladen mobieltje nodig. Want des te meer jij jouw smartphone gebruikt zonder het op te laden, des te sneller het batterijniveau zal afnemen.



SNEL HERSTELLEN

Maar gelukkig kan jij de tijd die nodig is om jouw mobiele telefoon op te laden, en zo negatieve energie van verveling weg te nemen, aangenaam versnellen door:



* Door hem tijdens het opladen in de vliegtuigmodus te zetten


* Een i-Mania wandlader te gebruiken in plaats van deze op te laden vanaf jouw computer of laptop


* Indien mogelijk een snellader van i-Mania te gebruiken


* Het uit te schakelen of stoppen ermee te werken tijdens het opladen


* Onnodige functies uit te schakelen




In tegenstelling tot onze telefoon met een duidelijk indicator over hoeveel energie er nog beschikbaar is van zijn mobiele batterij, is de batterij van ons eigen lichaam niet zo duidelijk. Energie, zowel in onze smartphone als in ons lichaam, is een uitputbare krachtbron. Terwijl je het gebruikt, raakt het uitgeput. Als jij het oplaadt, neemt het weer toe.



Dus doe jezelf een plezier en zorg ervoor dat jouw mobieltje en jijzelf altijd aangenaam positief opgeladen is, want negatief leeg zijn zal jullie beide weinig goeds doen. Positieve energie van i-Mania leidt jou aangenaam door het leven! Doe het ook en voel je zo altijd mentaal herladen!



bloemen