Hoe jij de het beste hoesje, cover of case uitkiest om jouw smartphone iedere dag weer te beschermen tegen alle mogelijke gevaren in het dagelijkse leven van een mobieltje. Dat lees je hier bij i-Mania!



Je spendeert honderden euro’s aan een nieuwe smartphone of tablet, dus waarom zou jij je niet nog ietsje meer geld uitgeven om ervoor te zorgen dat het niet bekrast of nog erger: kapot gaat?



Beperkte trouwe service

Onze elektronische vrienden dienen ons trouw... Althans totdat we ze per ongeluk in het toilet laten vallen, ze aan de genade van nieuwsgierige peuters overlaten, of ze uit onze meestal stevige handgreep laten glippen en ze zo de trap af laten denderen.



Smartphones worden steeds steviger èn er zijn eveneens waterdichte smartphones verkrijgbaar... Maar de overgrote meerderheid zal een (klein) ongeluk niet ongeschonden overleven.



Nu wij jou er een beetje van overtuigd hebben dat jij echt wel een hoesje nodig hebt voor jouw geliefde gadget, lees dan hieronder hoe jij een handig exemplaar kan uitkiezen.



Selecteer de functies

Bedenk welke aanvullende functies jij in een case of behuizing wilt hebben.



Bij tablet behuizingen of grote smartphones kan een landschap standaard of houder erg handig zijn bij het bekijken van video’s en zo. Sommige exemplaren bieden hierbij meerdere posities aan, evenals de mogelijkheid van 360 graden roteren.



Bij standaard mobieltjes vind je over het algemeen houders die via de achterzijde uitklapt, plus heel veel flip hoesjes bieden standaard deze mogelijk aan in hun vouwbare ontwerp.



Hoeveel bescherming heb jenodig?

Hoe onhandig ben jij? Het eerste dat jij zou moet overwegen, is hoe beschermend jouw case zou moeten zijn. Als jij je mobieltje ongestraft op beton wilt laten vallen, of een duik in het water wilt laten overleven, dan heb je echt wel een serieuze bescherming nodig.



Indien je echter vrij voorzichtig bent en enkel wat basisbescherming wenst, dan hoef je er niet zoveel voor uit te geven.



Houd er eveneens rekening mee: Er is een duidelijke wisselwerking tussen het geboden beschermingsniveau en het gewicht of de toegevoegde massa van de case.



Robuust pantser

Robuust pantser cases zijn een andere optie om naar te kijken, maar onthoud dat ze soms omvangrijk en zwaar kunnen zijn. Maar de toevoeging van ‘air bags’ en versterkte hoeken vermindert het risico op schade aan jouw smartphone dramatisch.



Basic back cover

Soms voelt het schandelijk aan om zo’n prachtig ontworpen mobieltje te bedekken, of misschien wil je gewoon een hoesje die niet zo omvangrijk is.



Indien de stijl voor jou zwaarder weegt dan extra bescherming, kies dan voor een slanke back cover. Het beschermt veelal tegen krassen op de gebieden die het daadwerkelijk bedekt, plus het zal de overlevingskansen van je telefoon om een dramatische val te overleven zeker verhogen (maar jij kan hier gewoonweg niet op rekenen!).



i-Mania levert ook heel fraaie doorzichtige hoesjes, waardoor het eenvoudiger dan ooit is om iets beschermends te verkrijgen dat het unieke ontwerp van jouw telefoon laat doorschijnen.



Flip cases of hoesjes

Flip cases of portemonnee stijl hoesjes kunnen behoorlijk stijlvol en zakvriendelijk zijn. Ze zijn een echt goed alternatief voor traditionele back covers voor als je van plan bent jouw telefoon zo in een handtas te stoppen, aangezien ze rondom bescherming bieden.



Ze variëren echter als het gaat om valbescherming, want sommige bevatten een behuizing met extra bescherming, terwijl andere bijna geen dekking bieden aan de zijkanten of de hoeken.



De keuze voor een fraai smartphone hoesje is enorm hier bij i-Mania. Misschien heeft deze kleine koop handleiding de keus gemakkelijker gemaakt voor welk type te kiezen. Het is aan jou de keus en i-Mania levert het daarna flot bij je thuis af!