De grote aantrekkingskracht van een mini toetsenbord, daar hebben we het over vandaag. Klein is fijn zeggen ze wel eens en misschien is dat ook wel niet voor niets!



Zo’n super compact keyboard is namelijk ideaal voor mini PC’s of TV boxen, tablets en soms als alternatief voor het niet altijd typvriendelijke toetsenbord welke in een laptop ingebouwd is.



Ruimte creëren

Maar het is alsook een heel interessant alternatief voor al die minimalisten,  die de ruimte op hun bureau graag ietwat willen vrijmaken. Het verkleinen van het PC toetsenbord is dan ook een briljant idee!



Er is op dit moment een groeiende opkomst van enthousiastelingen die graag al hun gadgets willen vereenvoudigen tot hun puurste vorm: Dus dat geldt eveneens voor het mini toetsenbord.



Deze compacte mini toetsenborden hebben beduidelijk kleinere afmetingen dan het typische standaard PC toetsenbord. Dit ienieminie formaat wordt veelal bereikt door het numerieke toetsenbord gedeelte weg te laten, om zo de totale lengte te verkleinen.



Bedraad of draadloos

En net als bij de standaard keyboard varianten zijn er bedrade en draadloze 2.4 Ghz uitvoeringen. Maar voor diegenen die graag een mini toetsenbord tezamen met hun smartphone, tablet of smart TV wensen te gebruiken, is alsook een fijne Bluetooth uitvoering aan te bevelen.



Zo kan jij heel perfect jouw gadget bedienen zonder een groot apparaat rond te hoeven sjouwen. Ze zijn dan ook geweldig voor het beheren van een thuisbioscoopsysteem terwijl jij prins- of prinsesheerlijk op de bank ligt en zijn eveneens superhandig voor reizigers of iedereen die (zakelijk) op pad is met een beperkte bagage capaciteit.



Compatibaliteit

De meeste mini Bluetooth toetsenborden zijn overigens compatibel met allerlei standaard besturingssystemen zoals Windows, Mac OS, Linux, Android en iOS. Dus dat maakt ze behoorlijk veelzijdig!



Sommige i-Mania mini keyboards zijn direct al voorzien van een touchpad, waarmee jij jouw Android of iOS compatibel apparaat al heel snel kan transformeren in een bijna volledig functionerende computer, ongeacht waar jij je op dat moment ook bevindt.



Ideaal voor op reis

En omdat het zo klein en compact is, is het bijzonder gemakkelijk in een handtas of laptoptas mee te nemen voor als jij deze onderweg gezamelijk met jouw mobiele apparaat wenst te gebruiken.



Dit is dan ook bijna zeker een droombeeld te noemen voor diegenen die een beetje productief op reis willen zijn.



Klein blijft fijn!

Ik had het toch al gezegd dat klein fijn is. Leer nu ook het gemak kennen van een ultra compact toetsenbord van i-Mania en weet daarna evenzo waarom zoveel andere gebruikers zo dol zijn op alles wat mini is!