Ready Player One is een nieuwe Amerikaanse sciencefictionfilm onder regie van Steven Spielberg. Het speelt zich af in het jaar 2045, in een tijd waarin de mensheid ontsnapt vanuit zijn eigen realiteit in super futuristische virtual reality software genaamd OASIS.



Toen de maker ervan stierf, publiceerde hij een video waarin hij zijn gebruikers uitdaagt om zijn ‘Easter Egg’ te vinden, wat de vinder ervan een groot fortuin zal opleveren!



Ready Player One is een hedendaags voorbeeld van een stijgende trend in cinema die we zouden kunnen aanduiden als ‘herkenningsbioscoop’, of te wel het fenomeen om te proberen het publiek te plezieren door korte verwijzingen naar andere stukjes fictie op te nemen.



In Ready Player One is dit niet alleen beperkt tot superheldenfilms, met de vertoning van vele hints en cameo’s, of elementen die de kijkers in ons gedeelde universum wellicht onthouden hebben vanuit stripboeken of afzonderlijke films.



De Ready Player One film zit ook vol met referenties van klassieke of retro videogames en deze spelen dan ook een cruciale rol in het filmverhaal.



Het belangrijkste spel in het plot van het verhaal is ‘Adventure’ welke werd door Atari voor de Atari 2600 in 1979/1980 vervaardigd werd. Met zijn eenvoudige blokachtige graphics stond dit spel niet bekend als een technologische doorbraak, maar het had wel zijn eigen set van primeurs.



Vijanden zouden namelijk binnenin het spel blijven bewegen, zelfs als je niet op een scherm met die specifieke vijand aanwezig was. En het allerbelangrijkste detail: de ‘Adventure’ game bevatte het eerste algemeen bekende ‘Easter Egg’. Waarom dit in de film zo belangrijk is zou je echter zelf moeten bekijken!



De eenvoudigste manier om al die klassieke video games van vroeger vandaag de dag te spelen is door te gamen op een retro game console van i-Mania. Thuisconsoles kregen in het verleden uiteraard al veel aandacht, maar veel van deze retro games zijn alsmede populair geworden via een portable Nintendo Gameboy, Sega Gamegear en later de Nintendo DS.



Er is een verademende eenvoud en schoonheid in die allereerste videospellen. De Atari 2600 bracht bijvoorbeeld de aangenaam verslavende arcade klassiekers zoals Pac-Man en Space Invaders bij ons thuis. De Gameboy is vooral bekend om Tetris en uiteraard Super Mario. Sega heeft heel wat harten sneller doen kloppen met alle Sonic the Hedgehog avonturen.



Wat voor soort klassieke games jij ook zou willen spelen, op reis of bij jou thuis, i-Mania kan jou uren speelplezier aanleveren met fijne portable of home consoles. En weet je wat ook heel prettig is? Ze zijn standaard al voorgeprogrammeerd met vele spellen, dus dan hoef jij je geen zorgen meer te maken over het verzamelen van die goede ouwe spelcassettes!



De vreugde van het spelen van een retro game is er één die jij gemakkelijk kan delen met al jouw eigen herinneringen of met die van vrienden. Moet jij deze herinneringen zelf nog opbouwen, dat is dat ook geen probleem hoor! Een retro game console van i-Mania kan dat allemaal!



Druk ook op restart: via een op nostalgie gebaseerde retro game console van i-Mania.nl