Hier bij i-Mania vind je in de online shop allerlei aromatherapie gerelateerde artikelen. Overweeg ook om van deze interessante eeuwenoude geneeswijze gebruik te maken, want dit kan een hoop voordelen opleveren!



Wat is aromatherapie? 

Aromatherapie is een holistische genezende behandeling waarbij natuurlijke plantenextracten gebruikt worden om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Soms wordt het etherische olie therapie genoemd. Aromatherapie gebruikt deze aromatische etherische oliën medicinaal om zo de gezondheid van lichaam, geest en ziel te verbeteren. Het verbetert tevens de fysieke als emotionele gezondheid.



Hoe lang bestaat aromatherapie al? 

Mensen gebruiken al duizenden jaren aromatherapie. Oude culturen in onder meer China, India en Egypte gebruikten aromatische plantcomponenten in harsen, balsems en oliën. Deze natuurlijke stoffen werden voor medische en religieuze doeleinden gebruikt. Ze stonden bekend om zowel hun fysieke als psychologische voordelen.



De distillatie van etherische oliën wordt echter aan de Perzen in de 10e eeuw toegeschreven, hoewel het in de praktijk mogelijk al veel langer in gebruik was. Informatie over de specifieke distillatie van etherische olie werd in de 16e eeuw in Duitsland gepubliceerd. Franse artsen in de 19e eeuw erkenden het potentieel van etherische oliën bij de behandeling van diverse ziekten.



De term ‘aromatherapie’ werd overigens bedacht door een Franse parfumeur en chemicus René-Maurice Gattefossé in een boek dat hij over het onderwerp schreef, welke in 1937 werd gepubliceerd. Hij had daarvoor het genezende potentieel van lavendel ontdekt bij de behandeling van brandwonden. Het boek bespreekt het gebruik van etherische oliën bij de behandeling van diverse medische aandoeningen.



Hoe werkt aromatherapie?

Aromatherapie werkt door middel van de reukzin en huidabsorptie via onder meer de volgende producten: diffusers, inhalatoren, badzout, lichaamsoliën, crèmes of lotions voor massage of plaatselijke toepassing, gezicht stomers, et cetera.



Er zijn bijna honderd soorten etherische oliën verkrijgbaar, waarbij men over het algemeen de meest populaire oliën gebruiken. De etherische oliën zijn online verkrijgbaar, in reformwinkels en heel af en toe in reguliere supermarkten.



Gezondheidsvoordelen aromatherapie

Aromatherapie heeft tal van voordelen. Er wordt gezegd dat het pijn beheert, de slaapkwaliteit en spijsvertering verbetert, stress, opwinding en angst vermindert, pijnlijke gewrichten kalmeert, hoofdpijn en migraine behandelt, de immuniteit versterkt, en nog veel meer!



Welke essentiële oliën zijn het beste?

Welke essentiële oliën het beste zijn, hangt uiteraard af van welke symptomen je wilt verlichten of van de geuren die je verkiest. Enkele van de meest populaire essentiële oliën zijn:



Lavendelolie, welke met name ontspant, dus stress en angst verlicht, plus een goede nachtrust bevordert. Citroenolie, wat snel een stemmingsboost kan geven. Pepermuntolie, wat bijvoorbeeld spanningshoofdpijn verlichten kan mits het lokaal wordt aangebracht.



Aromatherapie tools

De essentiële oliën die bij aromatherapie gebruikt worden kunnen je humeur verbeteren en jou met slechts een klein vleugje van hun geur een goed gevoel geven. Neem ook eens een kijkje in de aromatherapie tools van i-Mania. Jouw lichaam en gemoedsrust zullen je dankbaar zijn!



aromatherapie