“Als je nog nooit een nacht onder de sterren hebt doorgebracht, dan heb je nooit echt geleefd.” Joey Holmes



Er is iets heel romantisch aan het slapen onder het tentdoek, thee zetten op een draagbaar kooktoestel en de zijkant van de tent niet aan mogen raken als het regent, uit angst dat het water er doorheen zal gaan. Wij Nederlanders houden van kamperenen op de camping en hier zijn een flink aantal redenen waarom dat het geval is:



Vrede en stilte

Wat is er nou beter dan er echt even helemaal op uit te zijn dan kamperen op een camping? In een recent onderzoek van het Britse GO Outdoors onder kampeerders zei 61 procent dat ze deze activiteit gebruiken als een manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Acht procent van de kampeerders zei dat ze het gebruikten als een manier om wat tijd voor jezelf te verkrijgen.



Vrijheid

Naast het kiezen van jouw ideale locatie, hebben kampeerders alsook de vrijheid om te komen en gaan wanneer ze dat willen, zonder zich te hoeven houden aan planningen of dienstregelingen die andere soorten vakanties wel voorschrijven.



Bij kamperen kan het ontbijt de hele gehele dag worden geserveerd, kan je alles bezoeken wat jij maar wenst en wanneer je dat maar wilt. En er zal geen ongemakkelijk moment zijn wanneer je naar jouw kamer terugkeert om aldaar de schoonmakers te vinden die al je rotzooi opruimt...



Het is een ‘instant’ vakantie

In tegenstelling tot de meeste andere type vakantiereizen, vereist kamperen in de meeste gevallen minimale planning en is dus een vakantie die onmiddellijk kan plaatsvinden. Een snel belletje naar de gewenste camping en het vlot opzetten van de tent is vrijwel alles wat er nodig is! Jij hoeft je dan veelal geen zorgen te maken over touringcar bussen of het boeken van vliegtuig tickets.



Kamperen is een perfecte tijd voor het hele gezin

Tijd doorbrengen op de camping biedt de perfecte mogelijkheid voor gezinnen om zich met elkander te binden, zonder de gebruikelijke afleiding van het internet, de Playstation en zo. Lekker gezellig samen eten, spelen en slapen om zo met z’n allen prachtige, langdurige herinneringen te creëren!



Het kan luxueus zijn

Heb je geen zin om compleet back-to-basic te verblijven? Nou, dat hoeft ook niet hoor! Kamperen kan soms best wel wat luxueus zijn, weet je. Het zogenaamde ‘Glamping’ is nu heel gewoon, met veel vakantiebedrijven die luxe kampeervakanties aanbieden met grote, fijn ingerichte tenten welke zijn uitgerust met een tweepersoonsbed, een tafel plus stoelen, een fornuis, een comfortabele bank en wat dan ook nog meer!



De uitrusting

Misschien biedt kamperen via i-Mania gadget liefhebbers de beste uitrusting, dankzij allerlei nieuwe, innovatieve producten die er op de markt zijn voor mini-avonturiers en vrijbuiters. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdlamp, GPS of kompas. Of voor de absolute fanatiekelingen: survival emergency gear!



Maar ook heel belangrijk zijn accessoires zoals een portabel koffiezetter (*), camping matjes, eetgerei en andere hulpmiddelen. Het is maar net wat je allemaal wenst mee te nemen, want je kan je namelijk ook tijdelijk van bijvoorbeeld tech gadgets distantiëren.



Loskoppelen van technologie

Het internet en mobiele telefoons zijn verbluffende technologieën, maar deze kunnen jou eveneens heel gemakkelijk aan jouw werk blijven verbinden. In plaats van te reageren op al die e-mails en berichten die op je telefoon worden gepingd, is verblijven op de camping jouw ultieme kans om het uit te schakelen en echt te gaan genieten van de mensen om je heen en de ervaring die je hebt.



Maar mocht jij nu toch stiekem dit contact met de wereld willen behouden, denk dan aan handige tools als een power bank of zonnelader.



Heb je nu ook zin om naar de camping te gaan? Nou, verzamel dan wat vrienden, breng de juiste kampeeruitrusting, plus handige accessoires  van i-Mania en geniet van dit heerlijke buitenleven!

Bron: getoutside.ordnancesurvey.co.uk