De Macbook Air wordt gezien als een gelimiteerde Macbook Pro als het aankomt op prestaties, maar het heerlijk compacte formaat met zijn gebruiksvriendelijke functies hebben het heel populair gemaakt bij vele consumenten van Apple producten.



Als de geruchten te geloven zijn, is er nog voor het eind van dit jaar een nieuwe Macbook Air op komst.



Apple heeft dit jaar geen beloftes gemaakt voor het uitbrengen van een nieuwe Macbook Air, maar er zijn verschillende geruchten die duidelijk hebben gemaakt dat er binnenkort een nieuw product onthuld zal worden.



Waarom duurde dit zo lang? Intel heeft zijn release van de 10nm Canon Lake processor vertraagd. Sinds 2010 is er bij Apple een stagnatie van verkoopcijfers en ze zijn daarom telkens op zoek naar een opleving op het gebied van marktaandeel en groei.



Apple tracht dit te doen door telkens nieuwe functies in zijn oudere generatie MacBooks te integreren. De Macbook Air maakt reeds gebruik van i5 en i7 processoren die qua prestaties niet teleurstellen.



De allernieuwste kenmerken. Met zijn 14nm Kaby Lake processor vertrouwt Apple op de i7 versie van de 5e generatie. Er zijn echter geruchten geweest over een mogelijk goedkopere nieuwe Macbook Air. De prijs ervan is gericht op 1000 dollar (is omgerekend 860 euro) wat relatief goedkoper is dan elk ander Apple product in hetzelfde segment.



Het beeldscherm zal naar verwachting ongeveer 12 inch zijn. Omdat de Canon Lake processor van Intel tot 2019 nog niet gereed is voor een massaproductie, kan de goedkopere Macbook Air samen met de Macbook Pro en Mac Mini in oktober worden gelanceerd.



Voor deze release zal er zeker een spraakmakend evenement plaatsvinden, aangezien Apple dit soort grote shows eerder dit jaar heeft vermeden.



Er wordt alsmede verondersteld dat sommige andere functies worden geïntegreerd in deze nieuwe Macbook Air. Dunne randen om het scherm, een octa-core A11X Bionic CPU en de integratie van een gezichtsherkennings identificatiemethode worden alsook verwacht in dit nieuwe model.



Apple vertrouwt zwaar op de compatibiliteit met zijn gezichtsdetectie en er wordt verwacht dat dit dan ook terugkomt in allerlei lanceringen van komende nieuwe producten en upgrades.



Welke Macbook Apple ook levert of gaat leveren, hier bij i-Mania.nl zal je altijd kwalitatief goede en betaalbare accessoires blijven vinden!