Een auto stofzuiger uit de collectie van i-Mania is vergelijkbaar met een draagbare stofzuiger in termen van draagbaarheid, maar ze zijn specifiek ontworpen om het interieur van een auto effectief te reinigen.



Je kan bijna elke draagbare stofzuiger wel gebruiken om jouw auto schoon te maken, maar zo’n autozuiger is echt wel specifiek ontworpen om je in krappe ruimtes te kunnen bewegen, met soms speciale hulpstukken voor gebruik bij ruimtes tussen en onder je stoelen, achter je rijpedalen en in portiervakken.



Bovendien worden de meeste auto stofzuigers geleverd met borstels om stof in de ventilatieopeningen en soortgelijke ruimtes te kunnen reinigen zonder dat deze per ongeluk krassen achterlaten.



Een stofzuiger voor in de auto moet uiteraard ook krachtig genoeg zijn om allerlei soorten vuil eruit te krijgen.



Denk bijvoorbeeld aan dat koppige zand van het strand, vervelend modder en kleine steentjes afkomstig van wandelingen, gemalen brood- of koekjeskruimels van jouw schattige peuter of haar dat fijn achtergelaten werd door je geliefde huisdier.



Dus wat zijn enkele belangrijke functies om te overwegen?



Zuigkracht

Power is de belangrijkste functie om ervoor te kunnen zorgen dat jij voldoende zuigkracht hebt om de klus op tijd af te krijgen.



Bijgeleverde hulpstukken

Denk aan alle hoeken en gaten die er in jouw auto aanwezig zijn, van tussen de stoelen en de portierzijde tot alle ventilatieopeningen die stof kunnen verzamelen. Je hebt zodoende een stofzuiger nodig die deze allemaal goed kan bereiken.



De juiste meegeleverde accessoires bij een auto stofzuiger kunnen erg belangrijk zijn, omdat je heel veel verschillende gebieden en materialen moet kunnen reinigen:  Van plastic en nephout tot leer, stof en allerlei typen vloerbedekking.



Nat en/of droog

Reinigers die geen angst hebben voor water of andere natte substanties, bevatten speciale elektrische componenten die de vacuüm niet beschadigt terwijl jij deze natte ‘rommel’ opzuigt.



De standaard oftewel droge stofzuigers hebben die bescherming niet, dus kunnen zij kortsluiting veroorzaken als je toch probeert om iets vochtigs op te zuigen...



Gewicht en omvang

Het is belangrijk dat een auto stofzuiger licht van gewicht en lekker handig is, dus zie voor een xemplar die goed in de hand kan liggen en niet te zwaar is.



Wie o wie?

En wie kan heel goed zo’n stofzuiger voor in de auto gebruiken? Welnu, als jij over kinderen of huisdieren beschikt, dan is een auto-stofzuiger echt wel een ​​must-have gadget.



Dus als jij jouw eigen auto ook schoonmaakt, of absoluut een handige tool wenst om jouw dierbare auto brandschoon te kunnen houden tussen mogelijk professionele schoonmaakbeurten in... Dan is een auto stofzuiger van i-Mania zeker iets voor jou!