De charme van de compacte ukulele valt niet te ontkennen. De vrolijke toon van dit muziekinstrument heeft het de afgelopen jaren behoorlijk meegeholpen een comeback te maken, en je hebt het ongetwijfeld wel eens gehoord in populaire liedjes op de radio.



Waaronder de wel heel bekende liedjes van de Hawaiiaanse zanger Israel Kamakawiwo'ole zoals “Wonderful world” of “Somewhere over the rainbow”. Maar ook de wereldberoemd in Nederland cabaretière Brigitte Kaandorp weet wel raad met haar ukelele. Luister maar eens naar het hele vrolijke “Annelies van der Pies



Dit is een leuk en vermakelijk instrument. Als jij er nog geen een bespeelt, dan kunnen dit redenen zijn om jou ertoe aan te zetten om ermee te beginnen.



Het is gemakkelijk te leren

Het spelen op een ukelele is gemakkelijker te leren dan de gitaar of andere snaarinstrumenten zoals de mandoline. De zachte nylon snaren zijn zachter voor de vingertoppen en veroorzaken geen vingerpijn zoals bij de acoustische gitaar.



Het kleine formaat vermindert daarnaast de polsspanning. Bovendien heeft het maar vier snaren, waardoor akkoorden gemakkelijker te leren zijn.



Het is betaalbaar

Het kopen van een ukelele belast je portemonnee niet zoals andere instrumenten. Je kunt een heel mooie en nieuwe ukulele voor weinig geld hier bij i-Mania aanschaffen en er bestaan verschillende groottes (sopraan, concert, tenor, bariton) om aan jouw behoeften plus budget te voldoen.



Het is behoorlijk draagbaar

Het is het ultieme reisinstrument. Je kunt het vrijwel overal mee naartoe nemen. Leg het simpel achter in je auto en breng het naar het strand. Of neem het overal elders naartoe waar jij graag een vrolijke snaar zou willen aanbrengen!



Het is leuk en vriendelijk

De ukelele is een ongelooflijk sociaal instrument omdat het helemaal niet intimiderend is en door iedereen kan worden bespeeld: jong of oud, muzikant of niet. Zijn vrolijke klanken maakt het een genot om het te bespelen en het is voor iedereen toegankelijk.



Ze klinken gewoon geweldig

De ukelele heeft een rijk, warm geluid dat zeker een glimlach op jouw gezicht plus de mensen om je heen zal toveren. Het is een perfecte opkikker, of je nu alleen in jouw slaapkamer bent of op een vrolijk feestje met vrienden.



Muzieknummers passen zich gemakkelijk aan

Je kan de meest populaire nummers in verschillende genres (ja, zelfs heavy metal!) wel op de ukelele spelen. En zelfs de muzieknummers die over complexe akkoorden beschikken, kunnen al snel versimpeld op de ukelele tot leven geroepen worden vanwege de vier snaren van het instrument.



Ontdek ook het unieke melodieuze geluid van de Hawaiiaanse eilanden door een ukelele van i-Mania te (leren) bespelen. Een vrolijk en positief gevoel is daarbij absoluut gegarandeerd!



Ukulele