Het jaarlijkse Europese songfestival resulteerde afgelopen zaterdag eindelijk na 44 jaar (!) weer in een triomf voor Nederland. En nee, dit was geen karaoke of playback!



In een wedstrijd die sinds jaren niet meer zo spannend was geweest, was de muzikale strijd om de beste plek in het Eurovisiesongfestival een hechte strijd tussen Zweden, Nederland, Italië en Noord-Macedonië.



Duncan Laurence, de favoriet van de bookmakers uit Nederland, rechtvaardigde zijn pre-contest hype nadat het publiek zijn ballade Arcade tot de ultieme winnaar had uitgeroepen.



Laurence’s indrukwekkende nummer was al een grote hit geworden op streaming-diensten sinds de release eerder dit jaar. Maar nu werd het helemaal op top niveau geroemd!



Allemaal winnaars

“Maar jullie zijn allemaal winnaars”, zei Madonna tegen de finalisten van het Eurovisie Songfestival vóór haar verschijning tijdens een extra optreden.



“Laten we de kracht van muziek niet onderschatten om mensen bij elkaar te brengen. Dat is het belangrijkste. Muziek zorgt ervoor dat alle mensen bij elkaar samenkomen.”



En niets kan meer waar zijn! Dus als jij op zoek bent naar een activiteit waar het hele gezin aan kan deelnemen en veel leuke herinneringen mee kan maken... Breng dan nu iedereen samen met de hulp van een i-Mania karaoke apparaat.



Misschien is die karaoke therapie een soort van familieband die jij wellicht hebt gemist! Want, zet maar eens een karaoke toestel aan en kom erachter hoe snel jouw huis in een vrolijke plek kan veranderen.



Een wetenschappelijk onderzoek heeft reeds aangetoond dat zingen (in tegenstelling tot alleen luisteren naar muziek) onze stemming op een natuurlijke wijze kan stimuleren omdat we ermee endorfines, die ‘feel good’ chemicaliën in ons lichaam vrijgeven.



Naast het verbeteren van onze stemming biedt het zingen van karaoke ook veel fysieke, emotionele, sociale en educatieve voordelen:



Fysiek, emotioneel en sociaal

Zingen helpt bijvoorbeeld mee je hartslag te vertragen en jouw ademhalingspatroon te verbeteren. Het versterkt het immuunsysteem: Een studie aan de universiteit van Frankfurt heeft uitgewezen dat zingen ons immuunsysteem kan verbeteren.



En om een succesvolle zanger te zijn, moeten we een goede lichaamshouding ontwikkelen.



Door gevoelens en emoties te uiten via het zingen activeren we een emotionele reactie in onszelf. Door te zingen kunnen we onze gevoelens en emoties prettig op een creatieve manier uiten.



Karaoke zingen verhoogt het geluk: Want wanneer we een vrolijk liedje zingen, verbetert onze algehele stemming omdat het aangenaam is en ons afleidt van onze dagelijkse verplichtingen en zorgen.



Karaoke doet wonderen bij het verminderen van stress en angst. Zelfs zo goed dat het in Japan is gebruikt als een soort van therapie om mensen te helpen over hun angsten of fobieën heen te komen!



Zingen voor een menigte heeft een stuk zelfvertrouwen nodig, dus karaoke kan zo jezelf of jouw kinderen een ervaring leveren die dit kan helpen groeien en ontwikkelen.



Karaoke is eveens ideaal samen met de kids. Laat ze met twee microfoons zingen, dan is het niet meer vechten om wie er mag zingen... En dit is eveneens een geweldige kans om hen duetten te laten zingen!



Familie bindmiddel

Karaoke is zonder meer een geweldige manier om jouw gezin bijeen te brengen om iets creatiefs, zinvullends en leuks te doen. i-Mania als karaoke provider is zodoende het ideale familie bindmiddel!

Naar een idee van theguardian.com, mother.ly & itsameaningfullife.com