Wat is sexy

Als een filmrecensie een acteur als sexy beschrijft, dan betekent dit dat hij buitengewoon aantrekkelijk is.



Tegenwoordig kan dit woord echter eveneens worden gebruikt om iets opwindends of stijlvols te beschrijven. Zoiets als: Misschien wil jij dat jouw oude flip-telefoon alle sexy functies van een slanke smartphone heeft, maar je kan er in ieder geval mee bellen!



Wanneer een persoon wordt omschreven als sexy, dan zijn ze interessant op een romantische of opwindende manier. Een sexy muzieknummer is wellicht ongelooflijk romantisch, gemaakt voor langzaam schuivelen of dansen.



Of een advertentie kan sexy schoenen showen, die er geweldig uitzien en zo bij bezit tot jaloezie leiden bij al jouw vrienden.



Het woord sexy wordt tegenwoordig vaak breder gebruikt om te verwijzen naar aansprekende of aanlokkelijke dingen, zoals bij kleding, auto’s en zelfs ideeën!



Maar voordat het woord ‘sexy’ zo rond 1905 werd bedacht, was het beter bekend als ‘sexful’...



Voor iedereen anders

Sexy is een kwestie van mening, van persoonlijke smaak. Er zijn geen regels, enkel voorkeuren.



Iedereen kan enkele algemene ideeën delen over wat sexy definieert, maar wat de ene persoon zeer aantrekkelijk vindt, telt niet voor een ander. Net zoals alle mensen verschillend zijn, is de definitie van sexy anders en varieert de betekenis afhankelijk van wie je het vraagt.



Natuurlijk denk ik dat jij misschien een beetje verrast zal zijn om te weten dat sommige van dezelfde dingen vrouwen sexy vinden bij mannen, mannen ook sexy vinden bij vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan de ogen.



Volgens velen, zowel bij mannen als vrouwen, vindt men de ogen één van de dingen die ze het meest sexy vinden in het andere geslacht. Sexy is in dat geval een kwestie van persoonlijkheid en vertrouwen. Maar sexy is ook een gevoel vanuit je hart...



Van binnenuit

Sexy kan een vrouw zijn die flink zelfverzekerd is. Sexy is een vrouw die zichzelf prima kan openstellen en zich dus prima kan uiten. Sexy is een vrouw die een kamer kan verlichten en mensen oplettend kan maken.



Het is niet alleen haar uiterlijk, het is iets in haar dat oplicht. Het is de manier waarop haar ogen fonkelen en die glimlach van haar die groot, warm en uitnodigend is. De manier waarop ze aan het lachen is, maakt dat je met haar wilt lachen.



Ware schoonheid en aantrekkelijkheid komt dus echt van binnenuit!



Dus dame, jij bent sexy! Want of jij dat nu wel of niet gelooft: alles wat je nodig hebt is een verandering in jouw denkwijze, in je houding en in de liefde die je voor jezelf hebt.



En als dat er is, dan zal dat jou compleet veranderen. Hoe jij jouzelf naar anderen toont, naar de wereld en naar jezelf toe.



Omarm het!

Kortom, sexy betekent iets anders voor iedereen... Maar wat sexy ook voor jou inhoudt, het is belangrijk om het te omarmen. Sexy kan namelijk empowering en bevrijdend zijn. En i-Mania helpt jou actief mee, bij alles wat je zelf draagt of meedraagt. Oordeel zelf!

Bronnen: vocabulary, annarenderer, thetab en diamondkt.blogspot