Laten we eens beginnen met wat interessante ‘feiten’: Dat het haar goed zit is voor veel vrouwen belangrijker dan hun make-up en voedsel! De gemiddelde vrouw is gedurende hun gehele leven een volledig jaar bezig met het werken aan hun hair style... En zal daar in totaal ongeveer 30.000 euro aan spenderen!



Een echte haar obsessie!

Jawel, de lage landen zijn geobsedeerd door haar! Zelfs mannen spenderen meer tijd en geld aan hun haar, waarbij één op de vijf mannen zelfs tot 35 euro per maand uitgeeft aan stylingproducten en regelmatig hun haar laten knippen of zelfs kleuren!



Eén op de drie vrouwen zal alsook meer dan 40 minuten besteden aan het stylen van hun ‘hairdo’ of kapsel wanneer ze zich klaarmaken voor een avondje uit.



De gemiddelde vrouw bezit nu ieder tenminstens drie verschillende stylingstools (of meer) en 60% geeft toe dat ze zelfs hun stijltang meenemen naar festivals en strandvakanties.



Waar jij je nu ook bevindt in jouw leven, jij zal altijd wel iemand ontmoeten die waanzinnig verliefd is op zijn of haar haar. En dan bedoel ik zelfs geobsedeerd!



Ze controleren hun haar bij elke kans die ze krijgen... En het maakt niet uit hoe nat ze worden in de regen, als er zelfs maar één druppel water op hun dierbare lokken komt... Dan is het ‘BAM’ en lijkt het voor hen zelfs of het einde van de wereld nabij is!



De haar obsessie herkennen

Hieronder volgen enkele kenmerkende en typische eigenschappen van een persoon die door hun haar geobsedeerd is. Misschien herken jij jouzelf daar ook wel een beetje in:



  • Je hebt de gewoonte om regelmatig jouw haar aan te raken
  • Je blijft je hair flippen, omgooien en ronddraaien omdat jij er van houdt jouw vingers door die gladde zijdeachtige haarlokken te bewegen
  • Spiegels zijn jouw beste vriend.  Je kijkt altijd wel even naar jouw hair style wanneer jij een spiegel voor je hebt
  • Op een slechte haar dag bind je jouw haar gewoon in een paardenstaart of verstop je het onder een pet, muts of sjaal. Want een ‘bad hair day’ is gewoon een beroerde dag!
  • Je haar nat laten worden in de regen laat je adrenaline stijgen
  • Je draagt vaak een kam of haarborsel met je mee
  • Haaruitval maakt je een beetje gek... En jij zal wellicht bij je zelf afvragen of dit komt door een enge ziekte
  • Je haat het als mensen jouw haar proberen aan te raken, plus de kinderen die er toch nog mee proberen te spelen worden gelijk jouw vijand!
  • Alhoewel je graag aan het experimenteren bent, maakt het kwijtraken van jouw haar je toch nog steeds verdrietig...

... Maar aan het eind van jouw dag voel jij je zelfverzekerd als jouw haar er mooi uitziet. Een mooi kapsel of een nieuwe hairdo maakt jou dan ook behoorlijk vrolijk!



Een ‘bad hair day’ voorkomen

Alles minder dan perfectie wordt al snel als een slechte ‘hair day’ beschouwd. Gelukkig is i-Mania er hier met hun haar styling tools voor jou om je daarvoor te behoeden!

Bronnen: nickyclarke & storypick