Leef het LOVE MEI leven van je dromen!



“Met de realisatie van het eigen potentieel en zelfvertrouwen in eigen kunnen kan men een betere wereld bouwen.” Dit is een spreuk van de Dalai Lama.



Voor de overgrote meerderheid van veel personen is er het geloof dat men niet de dingen kan doen die men eigenlijk wilde doen. Wellicht ben jij nooit zo onzeker over jezelf geweest, maar jij kan je waarschijnlijk wel inleven in het gevoel iets te willen doen, maar een angstig gevoel te hebben om ermee beginnen.



Dit beperkt niet alleen jouw potentieel in het leven, maar het minimaliseert alsook je vermogen om een ​​positieve impact te hebben op de wereld om je heen. In veel gevallen gaat het hier echter om het overwinnen van die angsten. Een ding dat zeker zal helpen is aan je zelfvertrouwen werken.



En of dit vertrouwen kan worden aangeleerd? Dat is uiteraard de grote hamvraag. Heel misschien kunnen deze onderstaande stappen jou een beetje helpen om dit zelfvertrouwen vorm te geven:



Maak gebruik van het vertrouwen waarmee je bent geboren. Waneer je geboren wordt ben je een onbeschreven blad (tabula rasa in het Latijns). Zodra je een gevoel van zelfbewustzijn ontwikkelde, begonnen alsook je twijfels en onzekerheden te vormen over hoe andere mensen je zagen. Je leerde ernaar hun lof toe te zweren en kritiek te vermijden.



Dus wanneer jij je onzeker begint te voelen onthoud dan: We zijn allemaal met vertrouwen geboren en we kunnen het allemaal terugkrijgen als we maar leren om de gedachten die het bedreigen de mond te snoeren!



Ken je sterke en zwakke punten. “Als jij leert wie je bent, krijg je vertrouwen in je sterke punten en leer je ook je zwakke punten kennen” zei Angela Birt. Leren wie je bent, gebeurt niet van de ene op de andere dag.



Een goed begin is om jouw sterke en zwakke punten te identificeren en die vervolgens af te wegen tegen wat je zelf prettig vindt. Zo kan het helpen om vijf dingen op te sommen waarvan je goed van kunt genieten en vijf dingen die je goed zou willen doen. Terwijl jij jouw sterke punten gebruikt en verbetert waar ruimte is om te groeien, ontwikkel je tegelijkertijd zelfvertrouwen en voldoening.



Vertrouw op je mogelijkheden. Niemand in de wereld weet alles. Iedereen is goed in sommige dingen en niet zo goed in andere. Weeg jouw veiligheid niet af tegen wat je weet of kunt doen, maar weeg het af tegen jouw bereidheid en vermogen om te leren.



Indien iemand jou bekritiseert, beschouw het dan als een kans om te verbeteren. Als iemand iets beter doet dan jij, beschouw het dan als een kans om van hen te leren. Als je ergens tekort in schiet, besef dan dat jij de volgende keer weer dichterbij jouw doel kan komen. Maak je zodoende geen zorgen als je nu even niet zeker bent van je kunnen, maar wees zeker van je potentieel!



Omarm het onbekende. Hana Lee zei: “Vertrouwen komt uit een ruimte van nederigheid. Het wordt uitgezet wanneer we de wereld durven te zien door een alternatieve lens. Het groeit wanneer we de moed hebben om de ervaring van het onbekende en het onkenbare te omarmen.”



Mensen denken vaak dat vertrouwen betekent dat je weet hoe jij het gewenste resultaat creëren kan. Tot op zekere hoogte is dit wel mogelijk, maar dit idee is voor niemand universeel waar. Ongeacht hoe getalenteerd, slim of capabel jij ook bent, je kunt niet alles wat er in jouw leven gebeurt voorspellen of beheersen.



Neem risico’s. Indien je altijd dingen doet zoals je dat altijd al hebt gedaan, dan zal je in de meeste gevallen geen groot zelfvertrouwen hebben...



Oefen vertrouwen. Net als al het andere in het leven, zal dit je zelfvertrouwen in de praktijk verbeteren. Een geweldige kans om dit te doen, is wanneer jij nieuwe mensen ontmoet.



Vergeet vooral niet dat je capabel en waardig bent, net zoveel als iedereen, ongeacht wat jij hebt bereikt, ongeacht welke fouten je mogelijkerwijs hebt gemaakt. Dat intellectueel weten is de allereerste stap om in jouw hart te geloven. En dat is de sleutel tot het bereiken van je optimale potentieel!



Zelfvertrouwen kan je leren! Maar om echt vertrouwen te hebben in de ultieme bescherming van jouw mobiel kies je echt wel een LOVE MEI van i-Mania om er zo zeker van te zijn dat dit ook daadwerkelijk goed komt!

Let op: Deze pagina bevat tinybuddha.com wijsheid