Hoe de kleuren die jij (met je mee) draagt invloed op jou heeft, daar hebben we het over vandaag.



De kleuren die we voor onszelf uitkiezen om ons te omringen, zoals een kleurrijk smartphone hoesje uit de collectie van i-Mania, beïnvloeden ons veel meer dan we in eerste instantie zouden denken.



In onze samenleving associëren we kleuren met zoveel verschillende dingen. Ze hebben een betekenis die veel verder gaat dan een eenvoudige visuele stimulatie. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat wij al die kleuren zelfs meer voelen dan dat we ze zien!



Hier is een klein overzicht met de meest populaire kleuren, wat ze betekenen en hoe jij ze in jouw voordeel kan gebruiken.



Rood

Wil jij iemands aandacht krijgen? Nou, dan is rood jouw kleur! De kleur rood geeft kracht en vestigt de aandacht op de drager ervan. Het wordt ook sterk geassocieerd met romantiek en passie, waardoor het een perfecte date-night-kleur is. Maar wees voorzichtig... Want er is alsook gezegd dat rood de eetlust stimuleert en jou zodoende hongerig maakt naar junkfood!



Oranje

Net als rood trekt oranje lekker veel aandacht en energie, maar in tegenstelling tot het intense rood is het een beetje rustiger. En dit oranje zal jou zeker meehelpen in een positieve, energierijke stemming te komen.



Geel

Een zonnige tint zoals geel kan het perfecte kleurtje zijn om je op te vrolijken op een slechte dag, dus eveneens als jij je ietwat neerslachtig voelt. Geel wordt idem dito geassocieerd met intelligentie en inspiratie, dus het dragen van iets geels kan jouw hersens een kleine boost geven!



Groen

Groentinten zijn kalmerend en rustgevend. Ze worden ook geassocieerd met de natuur en het zalige buitenleven. En groen verfrist en schijnt zelfs stress te verminderen bij diegenen die ernaar kijken. Dus voeg wat groen toe aan jouw outfit en voel je wellicht wat meer ontspannen...



Blauw

Blauw is een kleur die zowel vredig als kalmerend kan zijn, maar tevens koud en afstandelijk. Dus wanneer jij je echt gestrest voelt, dan kan die coole kleur blauw jouw meehelpen om je meer ontspannen te voelen. Plus studies tonen aan dat blauw je creatiever kan maken!



Paars

Paars toont vorstelijk en verfijnd. En paars wordt evenzo geassocieerd met creativiteit en luxe. Net als rood is paars een zeer stimulerende kleur die jouw energieniveau direct kan verhogen zodra je het ziet. Het is alsook een kleur die soms geassocieerd wordt met spiritualiteit en intuïtie...



Roze

Natuurlijk kennen wij allemaal wel de kleur roze als favoriete kleur van het echte ‘meisjesmeisje’. Daarnaast wordt het tevens geassocieerd met romantiek en geluk. Roze is behoorlijk rustgevend, dus draag het niet als je wat extra energie nodig hebt. Roze is wel een supergoede keuze voor als jij op een date gaat, alhoewel dit (waarschijnlijk) enkel voor de dames onder ons telt!



Wit

Ontbreekt de zomerse warmte of zon op een koude dag? Draag dan wit en witte accessoires met jou mee! Het reflecteert licht en herinnert jou aan al die zonnige dagen. Het wordt bovendien geassocieerd met vrede, onschuld, eenvoud en netheid.



Zwart

Maar heel misschien wil jij liever zwart dragen, want dit toont kracht, ernst, autoriteit en verantwoordelijkheid. Dat kunnen allemaal kwaliteiten zijn waar die baas van jou waarschijnlijk naar op zoek is. Gelukkig is zwart alsmede een prima tint die je buiten het kantoor om een ‘rock chick of dude’ gevoel  geeft!



En wat denk jij?

Wat betekenen al deze bovenstaande kleuren voor jou? Denk jij dat een i-Mania smartphone of tablet hoesje met een bepaalde kleur invloed heeft op jouw humeur van die dag? Overtuig jezelf en kies ook voor de i-Mania kleur die (op die dag) bij je past!