Welkom in de geheime wereld van de eenhoorn. Een wereld van magie, sprookjes en volksverhalen.



En als je echt niet weet wat een eenhoorn of eenhoorn is, laten we dan zeggen dat de eenhoorn een legendarisch wezen is dat al sinds de oudheid wordt beschreven als een beest met een enkele grote, puntige, spiraalvormige hoorn die uit zijn voorhoofd steekt.



BETOVERENDE CREATUUR

In de Europese folklore wordt de eenhoorn vaak afgebeeld als een wit paardachtig dier, maar soms ook als een regenboog paard. Sommigen hebben zelfs vleugels, maar het zijn allemaal mooie, snelle en betoverende wezens!



De eerste bekende afbeelding van een eenhoorn werd gevonden in de grotten van Lascaux in het hedendaagse Frankrijk en dateert van rond 15.000 voor Christus!



De allereerste literaire vermelding van eenhoorns in de westerse literatuur is die van de Griekse historicus Ctesias. In de 5e eeuw voor Christus schreef hij dat het magische beest een wit lichaam had, een paarse kop, blauwe ogen en een veelkleurige hoorn: rood aan de punt, zwart in het midden en wit aan de basis. Wauw, waar zou hij dat in het echt hebben gezien?



Tijdens zijn reizen meende Marco Polo dat hij ook eenhoorns was tegengekomen. Hij beschreef ze als volgt: “Ze zijn erg lelijke beesten om naar te kijken. Ze zijn helemaal niet zoals we aanvankelijk eenhoorns beschrijven. ”Nou, dat klopt misschien ... Omdat dat komt omdat het eigenlijk neushoorns waren!



VANG EEN EENHOORN

Maar als je er toch een in het wild wilt vangen, dan hebben we de volgende tip van de enige echte Leonardo da Vinci, omdat een traditionele methode om op eenhoorns te jagen via maagden is! Ja echt dames en heren, want dit is wat Leonardo schreef in een van zijn notitieboekjes:



“De eenhoorn, vanwege zijn onmatigheid en niet wetend hoe hij zichzelf moet beheersen, vergeet de wreedheid en wildheid van de liefde die hij geeft aan mooie meisjes. Het zal alle angst opzij zetten en snel naar een zittende dame gaan en op haar schoot slapen, waarna de jagers het prima kunnen vangen.”



DE SCHOTSE EENHOORN

In wapenschilden staat de eenhoorn vooral bekend als een symbool van Schotland: men geloofde daar dat de eenhoorn de natuurlijke vijand van de leeuw was. Dit leeuwen symbool was iets dat de Engelse koninklijke familie ongeveer honderd jaar eerder had geïntroduceerd.



Het werd ook door de Schotten gekozen omdat het werd gezien als een trots en hooghartig beest dat liever zou sterven dan gevangen te worden genomen, net zoals de Schotten eeuwenlang vochten om soeverein en onoverwonnen te blijven.



En als je me niet gelooft, kijk dan gewoon naar de dappere strijd van de Schotten met de paarden vermomd als eenhoorns in de film Braveheart. Of u kunt Mel Gibson via Facebook pingen om hem rechtstreeks te vragen ...



DE MAGISCHE EENHOORN

Bovendien is het verleidelijk om het idee uit de film Legend uit Ridley Scott uit 1985 te romantiseren dat de hoorn van een eenhoorn “een enkele hoorn is die zich recht naar de hemel uitstrekt”, alsof hij functioneert als een soort goddelijke antenne. Ik zei toch dat die eenhoorn magisch is!



En hoe zit het met jou: geloof je in eenhoorns? Als ze zeggen dat de eenhoorn niet bestaat, zullen we laten zien dat ze er echt zijn ... En om dat te zien, moet je echt geloven! Bekijk het zelf met je eigen ogen. Omdat we hier bij i-Mania veel op voorraad hebben!



De moderne eenhoorn is overal om ons heen bij i-Mania en staat klaar om heel magisch je wereld binnen te gaan.



eenhoorn