Hier is alles wat je maar hoeft te weten over smart home platforms, apparaten en apps alvorens jij deze dappere, nieuwe geautomatiseerde i-Mania wereld bij jouw thuis betreedt.

De allure is groot!

De allure van zo’n heel slim smart home is groot. Jij kan jouw slimme deurslot ontgrendelen via je telefoon, naar je huis lopen, de lichten automatisch laten aangaan en jouw virtuele assistent vragen om een kopje koffie voor je te zetten.



En wanneer jij niet thuis bent, zuigt een robotstofzuiger jouw woonruimte schoon, je slimme thermostaat regelt de CV om jouw stookkosten zo laag mogelijk te houden en jij kan dit allemaal zo vanaf je smartphone controleren met inbegrip van al jouw binnen- en buiten beveiligings camera’s!



Het opzetten is simpel!

Je huis automatiseren was vroeger een complexe onderneming die behoorlijk wat vaardigheden op het gebied van netwerken, programmeren en doe-het-zelf technieken vereistte.



Maar gelukkig zijn de huidige smart home oplossingen momenteel dusdanig eenvoudig op te zetten, dat zowat iedereen er nu wel zelf één kan samenstellen.



Want met een aantal standaard producten van i-Mania kan jij de meeste gadgets simpel in jouw huis bedienen vanaf je smartphone!



Met zoveel verschillende producten in zoveel ecosystemen, kan het bouwen van een smart home er als een overweldigende puzzel uitzien. Maar zoals met elke ingewikkelde lijkende taak, kan dat een stuk gemakkelijker worden door het op te splitsen in kleinere mini projectjes.



De mogelijkheden zijn oneindig!

Dus raden wij van i-Mania aan om met één of twee gadgets te beginnen en als jij bekend raakt met hoe deze producten werken, jouw smart home dan verder uit te breiden.



Misschien vind je het echt leuk om je lichten met je mobieltje of zelf jouw stem aan te doen, of wil je misschien je deur via je telefoon kunnen afsluiten.



Heel veel personen beginnen met een smart home gadget voor thuisbeveiliging. Zo’n slim beveiligingssysteem maakt direct verbinding met jouw WiFi netwerk, opdat jij al deze apparaten ongecompliceerd kan controleren en bedienen met jouw smartphone en een bijbehorende app.



Eenvoudige thuisbeveiliging systemen bevatten meestal een aantal deur- en raamsensoren, een bewegingsdetector en een hub die draadloos met deze apparaten communiceert. Dit is daarna verder uit te breiden met camera’s, rook detectors en zo.



Hier zijn enkele hoofdfiguranten in een smart home huishouding:



  • Verlichting. Met slimme lampen kan jij afzonderlijke lampen vanaf jouw telefoon bedienen en verschillende ‘scènes’ instellen met specifieke helderheidsniveaus en kleurtemperaturen

  • Thermostaten. Met een smart thermostaat kan jij eenvoudig je verwarming instellen op basis van het tijdstip van de dag of wanneer jij thuiskomt

  • Sloten, deurbellen, beveiliging en camera’s. Jij zou een geheel surveillance systeem kunnen creëren welke beweging in de buurt detecteert, jouw meldingen stuurt voor als je niet thuis bent en opnamen in de cloud kunnen opslaan voor latere toegang

  • TV’s en afstandsbedieningen. Jij zou jouw thuistheater wellicht niet direct beschouwen als onderdeel van een smart home, maar het is wel degelijk mogelijk

  • Allerlei andere dingen. Dit is slechts het topje van de ijsberg. Graaf dieper en je vindt smart sprinklersystemen die automatisch je tuin water geeft, raamschermen die sluiten met een druk op de knop, robotstofzuigers, keukenapparatuur die je op afstand kan bedienen en slimme stopcontacten die vrijwel alles kunnen bedienen wat er aangesloten op wordt.

Grote slimme gadgets keus!

Ben jij ook in de ban geraakt wat een smart home omgeving voor jou kan betekenen en hoe het je leven ook een beetje makkelijker kan maken. Kijk dan even heel slim bij i-Mania in het rond voor hun aanbod van allerlei smart home gadgets.