Badkamers worden steeds meer een unieke leefruimte voor persoonlijke verwennerij. Want onze liefdesrelatie met het genieten van een beetje meer luxe in ons leven groeit evenredig met de toenemende eisen van onze tijd en de druk om te multitasken. En die badkamer van jou is de ideale plaats om dit mogelijk te maken!



Nieuwe levensenergie

Betreed je badkamer daarom als jouw nieuwe persoonlijke heiligdom, of toevluchtsoord om heerlijk te kunnen ontstressen. Ooit vooral beschouwd als een ‘gewone’ gebruiksruimte, waar jij je enkel startklaar maakt voor de nieuwe dag of als dagelijks eindstation alvorens je jouw bed weer opzoekt, wordt de badkamer nu steeds meer gepromoot als een bijzondere woonruimte waar veel nieuwe levensenergie te creëren is.



Een badkamer is momenteel een prachtige serene plek geworden om ultiem te genieten, ver weg van de dagelijkse sleur, alwaar jij je heerlijk kan vertoeven om je snel weer heel voldaan compleet te voelen. Net als in een ‘spa’ of kuuroord is jouw badkamer een ideale plek om ontspannen, wat zowel onder de douche kan als in een aangenaam warm bad.



Door enkel wat eenvoudige dingen toe te voegen, zoals ontspannende aroma’s, luxe accessoires en rustgevende kleurtinten, kan jij al heel simpel een persoonlijke heiligdom creëren om al jouw zen gevoelens optimaal te voeden. Om jou te assisteren bij de creatie van jouw eigen thuistempel, hebben wij van i-Mania hier een paar betaalbare tips voor jou:



Verwijder chaos

De visuele aantrekkingskracht van jouw badkamer is het belangrijkste element voor het creëren van een spa-achtige sfeer. Het is bijna onmogelijk om in een ruimte te ontspannen, als het vol rommel is. Studies tonen aan dat een minimalistische stijl kan meehelpen een ruimte een sereen en rustgevend gevoel aan te bieden. Omarm daarom de ‘minder is meer’ filosofie.



Bewaar zodoende de veelgebruikte items zoals make-up, haardrogers, haarborstels en veelgebruikte toiletartikelen uit het zicht. Leg ze op een gemakkelijk toegankelijke locatie. Gebruik een storage box of mand om de minder vaak gebruikte items te ordenen.



Ga voor rustgevende kleuren

In de decoratiewereld zijn felle kleuren een geweldige mogelijkheid om flair aan een kamer toe te voegen. Maar doe dit liever niet in jouw badkamer. Bijna elke spa bevat muren die in neutrale kleurtinten zoals wit, beige of blauw geverfd zijn. Deze kleuren creëren een rustgevende, schone en gastvrije omgeving.



Op de natuur geïnspireerde kleuren, zoals bruin, grijs en groen, geven ook al snel een organisch en rustgevend effect. Als je echter over een kleine badkamer beschikt, ga dan liever voor een lichter en neutraler kleurenschema zoals beige, lichtgrijs en lichtgroen.



Kalmerende geuren voor je zintuigen

Een echte spa-ervaring begint meestal zodra jij bij hen de deur binnen stapt. Dit komt omdat de meeste kuuroorden bepaalde geuren verspreiden waarvan bekend is dat ze de zintuigen kalmeren en jouw gedachtes van het hectische dagelijkse leven vlot laten verdwijnen.



En er zijn talloze eenvoudige manieren om jouw eigen aromatherapie oase te creëren. Essentiële oliën, geurende zeep, lotions en geurkaarsen zijn de goedkoopste, snelste en gemakkelijkste manier om een vergelijkbare spa-geur te fabriceren. Het is misschien nog verstandiger om het gewoon lekker simpel te houden met een aroma diffuser van i-Mania.



Daarnaast zijn er uiteraard nog meer tips, zoals het vermijden van overdreven accessoires, schreeuwige douche gordijnen of te kleurrijke badmatten. Zorg er bij die laatste natuurlijk voor dat deze ook super comfortabel zijn voor al jouw teentjes.



Nog meer verwennerij!

En waarom verwen jij jouzelf niet door jouw douche op te waarderen met een nieuwe aangenaam masserende douchekop? Plus indien mogelijk qua ruimte, is geen enkele thuis-spa compleet zonder een badkuip om goddelijk in te badderen. Want in de meeste gevallen zijn ligbaden een perfect middel om zalig te ontspannen terwijl je tegelijkertijd ook nog eens super schoon wordt.



Welnu, als jij jouw badkamer tezamen met i-Mania hebt omgetoverd tot een echt aangename spa ruimte, dan is het nu de hoogste tijd om er aangenaam van te genieten.



badkamer