i-Mania biedt een gesponsord onbeleefd ontwaken aan! 

Beep beep beep beep beep..., of brrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnngggg!!! Aaargh, het is het geluid van de klok wekker waar ik wel nooit aan kan of zou willen wennen! Maar ja, een nieuwe dag begint, de wereld draait door en het leven gaat weer verder...



En alhoewel het wakker worden op deze wijze het minst plezierige evenement van de dag is, hebben uitvinders door de eeuwen heen zeker veel unieke manieren bedacht om deze dagelijkse aanvang op te starten.



Maar hoe begonnen al die suffe mensen hun dag alvorens de eerste echte alarm klok in 1787 werd uitgevonden? Het blijkt dan dat sommige creatieve lieden altijd wel creatief zijn geweest zolang zij zichzelf maar van de dekens van het bed konden losmaken...



De rijzende zon en een ochtendkraai

Alvorens men zich achter het oor krabde voor een opwekkende oplossing, deed de zon gewoon zijn werk. De altijd heldere en rijzende zon heeft de mens al sinds mensheugenis geholpen op te staan.



Daarnaast heeft de ‘ochtendkraai’ eeuwenlang zijn dienst gedaan. De haan als wekmiddel is zeker één van de vervelendste alarmklokken geweest... Speciaal als hij zichzelf niet uitzette!



Ook heel slim was iets anders: Het drinken van heel veel water! Sommige mensen dronken gewoon een vracht aan water om er voor te zorgen alvorens de zon opkwam al wakker te worden. Het is namelijk moeilijk om te slapen wanneer je naar de wc moet...



De klokkentoren en het fabrieksfluitje

Naast de zonnewijzer, de waterklok en soms de stads- of dorpsomroeper waren alsook klokkentorens behoorlijk effectief in het wekken van al dat slaperige volk. Reeds sinds de veertiende eeuw wordt er menig uur op een (kerk-) klok geslagen.



Met de komst van de industriele revolutie kwam daar nog het ‘fabrieksfluitje’ bij, die ervoor moest zorgen dat het personeel ‘flierefluitend’ (of niet) op tijd zijn werk zou gaan doen!



De wekker zoals we ‘m nu kennen

En dan dames en heren, plus jongens en meisjes was het zover: in 1876 was er de intrede van de mechanische opwind wekker. Niet iets om echt opgewonden van te raken wanneer deze jou in de vroege ochtend wakkerschokt... Maar wel effectief!



In de jaren veertig van de vorige eeuw kwam daar het radio klok alarm bij. Toen veel later onze klok wekker alarmen van analoog naar digitaal gingen, werden de geluiden die ze produceerden alsook veelal een stuk heftiger.



Maar dat kan natuurlijk ook met de moderne muziekkeuze’s te maken hebben... Want die is in de meeste gevallen ook wel wat luidruchtiger of met meer beats geworden ten opzichte van de zoetsappelige muziek van menige golden oldies!



Tegenwoordig wordt de wekker in zijn oorspronkelijke vorm dan ook wel op de lijst van bedreigde soorten geplaatst, aangezien alarm-apps nu alom vertegenwoordigd zijn.



‘Lekker’ wakker schudden

Wat jij ook zoekt of wenst, hier in de ‘ontwaak-alarm-collectie’ van i-Mania vind je van alles en nog wat terug om jou wakker te schudden. Van een iPad hoesje met ontwaak-stand, een moderne Bluetooth klok radio tot een klassieke zoem wekker.



En hoe jij ook wenst te ontwaken, dat maakt ons niet veel uit, als jij daarna maar met het juiste been uit bed stapt... Want dat is veel belangrijker!