Een smartphone is voor de meeste bezitters een emotioneel object. We pakken ‘m tientallen keren per dag op. We gebruiken ‘m zowel om diep intiem ermee te verbinden alsook zonder er bij na te denken erop te scrollen. We voelen ons dan ook bijna panisch als we denken dat we hem mogelijkerwijs ergens verloren hebben.



Maar vooral een Apple iPhone activeert een super persoonlijke verbinding met een op zich levenloos object. Ze zijn goed ontworpen, werken bevredigend en worden volop begeerd!



En hoe zit het met de nieuwe iPhones van dit jaar? Het is het telefoonontwerp van vorig jaar met een paar nieuwe interne aanpassingen.



Eén van die up-to-date snufjes is een indrukwekkende vernieuwde processor chip, één van de eerste in zijn soort in een smartphone. Deze chip zorgt voor snellere FaceID ontgrendelingen, betere foto’s en geavanceerde AI.



Als je ooit een iPhone X hebt gezien, dan weet je nu ook al hoe die iPhone XS eruit ziet. En echt, je weet vervolgens dan tevens hoe de iPhone XS Max eruit ziet: het is namelijk een jumbo iPhone X.



De telefoons zijn gemaakt van roestvrij staal en gecoat in wat Apple zegt dat het het sterkste glas is dat er ooit in zijn telefoons is gebruikt. Net als de telefoon van vorig jaar heeft de XS een diagonaal scherm van 5.8 inch met een beeldverhouding van 19.5 bij 9.



De iPhone XS Max is ongeveer even groot als de iPhone 8 Plus van vorig jaar, maar heeft een veel groter scherm, namelijk 6.5 inch diagonaal.



Over het algemeen zijn de OLED schermen op deze telefoons prachtig te noemen en ook het geluid is top! De ingebouwde luidsprekers zijn heerlijk aangepast voor een breder stereogeluid. Ze klinken geweldig en luider dan eerdere type iPhones.



En zodra jij hebt besloten dat je één van deze fraaie nieuwe telefoons gaat aanschaffen, maar nog niet weet welke je moet uitkiezen, nou weet dan dat dit in de praktijk allemaal neer komt op batterijduur en omvang.



De iPhone XS Max bevat een grotere batterij dan de iPhone XS dankzij zijn grotere fysieke afmetingen. Het zou anderhalf uur langer mee moeten gaan dan een oude iPhone X. De iPhone XS werkt maar een half uurtje langer dan zijn ouder X broertje.



De foto’s gemaakt met de nieuwe iPhone XS en XS Max zijn ongetwijfeld beter dan die van de iPhone 8 Plus en enigszins verbeterd ten opzichte van de iPhone X opnames. De nieuwe telefoons presteren goed bij weinig licht en leggen zelfs de achtergrondbeelden in meer detail vast.



Met de nieuwe iPhones kan je eveneens de diepte van een portretfoto aanpassen nadat de foto is geschoten. De iPhone gebruikt afbeeldingen van zijn beide camera’s (de groothoeklens en de telelens) om diepte in kaart te brengen. Vervolgens wordt het bekende plus geliefde bokeh-effect digitaal gesimuleerd.



Al met al heeft de nieuwe iPhone een merkbare snellere chip plus een camera die meer details vastlegt, welke jij daadwerkelijk kan opmerken. Apple heeft daarmee zijn smartphone innovatie opnieuw een klein beetje naar voren geduwd...



En of jij nou grootmoedig dat je bent voor de Max, of heel bescheiden dat jij ook mag zijn die standaard XS verkiest... i-Mania zal jou uiteraard groots bijstaan met royale majesteuse hoesjes!

Dit artikel kwam tot stand met XS-puppie-power van wired.com