Wanneer jij een upgrade uitvoert naar een nieuwe smartphone, dan moet je die oude natuurlijk niet laten wegkwijnen in z’n hoesje in de rommellade.



Hier zijn daarom zes creatieve ideeën om het gebruikte (maar nog steeds nuttige!) apparaat flink aan het werk te zetten.



Een back-up telefoon. Als jouw oude smartphone nog steeds werkt, dan kan je overwegen deze als een tweede telefoon te gebruiken. Een tweede telefoon kan voor verschillende doelen dienen: een gegevensback-up voor als jouw fraaie nieuwe telefoon per ongeluk mocht overlijden of stiekem verdwaalt.



Het is alsook een veiligere keuze voor het meebrengen op kampeertochten, stranduitstapjes of andere plaatsen waar jouw mooie nieuwe telefoon snel kan beschadigen.



Muziekafspeler en GPS apparaat in auto. Iedere keer wanneer je in de auto stapt klik jij waarschijnlijk op jouw smartphone in een dashboard mount, sluit je een netsnoer aan en speel je vervolgens via Bluetooth muziek op jouw stereo-installatie. En als  je weer uit die auto gaat moet je alles weer loskoppelen...



Bespaar jezelf al dat gedoe door jouw oude telefoon simpleweg te transformeren in een speciale Bluetooth muziekmachine, plus een handig GPS navigatiesysteem.



Babyfoon of veiligheidscamera. Besteed geen geld aan een babyfoon! Er zijn veel coole apps die elke smartphone camera in een goedkope babyfoon of zelfs een camera voor huisbeveiliging kan veranderen.



Als jij jouw oude telefoon als babyfoon wenst te gebruiken, plaatst ‘m dan in een handige houder op een kleine afstand van de wieg van de baby en download een app zoals Dormi (Android) of Cloud Baby Monitor (iOS). Beide apps koppelen je oude en nieuwe telefoon, zodat jij overal naar de baby kan kijken en luisteren.



Doe-het-zelf GoPro. Als jouw oude telefoon HD video kan opnemen, dan zou je ‘m aan zowat van alles vast kunnen maken om zo adembenemende POV video’s op te nemen. Een andere handige gadget is hierbij een Bluetooth camera afstandsbediening.



Digitale fotolijst. Dit is een geweldig idee voor een oude tablet of grotere smartphone. Zet het in een fraai hoesje op je bureau of koffietafel en gebruik het om een constant bijgewerkte diavoorstelling van jouw digitale foto collectie af te spelen, plus eventueel online foto’s van je sociale mediastreams.



Apps zoals LiveFrame (iOS) en Dayframe (Android) zullen niet alleen foto’s op je apparaat vanuit cloudgebaseerde fotobibliotheken zoals Google Photos of Flickr weergeven, maar ze zullen jou alsook nieuwe foto’s van je Facebook, Instagram en andere sociale media vrienden laten zien.



Doneer het aan een goed doel. In plaats van het te recyclen of verkopen kan jij overwegen je oude telefoon te doneren aan een organisatie die het apparaat gaat gebruiken om anderen te helpen. Denk bijvoorbeeld aan CliniClowns, World Animal Protection Nederland of het Rode Kruis.



i-Mania.nl wist het al: Een oud mobiel in een hoesje kan nog steeds voor allerlei doeleinden nuttig zijn!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt via: electronics.howstuffworks.com