Snel opladen maar met beperkte mogelijkheden. Er zijn veel berichten te vinden die suggereren dat Apple iPhone USB-C kabels en opladers moet integreren als onderdeel van hun huidige oplaadoplossing. Hiermee kunnen hun apparaten met zeer hoge snelheden worden opgeladen. Sommigen verwachten zelfs dat het de prestaties met meer dan 80 procent zal verbeteren.



Ja! Je leest het goed. Dit betekent dat die telefoon die eerder in 4 uur werd opgeladen, na de laatste wijzigingen in minder dan een uur wordt opgeladen. De limiet is naar verwachting 18 watt.



Dit bericht is wellicht een grote schok voor opladers vervaardigd door derden, want deze nieuwe snelheid brengt kosten met zich mee. Die kosten moeten worden betaald door iedereen die opladers van derden gebruikt als een goedkoper alternatief voor de originele iPhone oplader.



Met een te introduren ‘C-AUTH’ kan een onbekend apparaat zonder de juiste authenticatie het Apple apparaat namelijk niet opladen. In feite verschijnt er een foutmelding op het scherm als een dergelijke poging wordt ondernomen.



Zelfs als een ongeautoriseerde oplader de stroomtoevoer naar 18 watt verhoogt, zal die nieuwe oplossing het vermogen terugbrengen tot 2.5 watt of zo iets dergelijks.



Enkel de opladers met de mogelijkheden om deze 128-bits-verificatie te ontgrendelen, kunnen het apparaat met deze nieuwe snelheid opladen.



Hoe kan dit nou gunstig zijn voor consumenten? De actie om dergelijke niet-geverifieerde laders toegang te weigeren heeft wereldwijd veel geruchten veroorzaakt.



Velen zijn bang voor een einde voor opladers van derden voor Apple producten, want na een bepaald tijdstip zou niemand zich meer willen aanpassen aan lagere laadsnelheden wanneer er ook een snelle oplossing op de markt beschikbaar is.



Alsook heeft dit de consument doen geloven dat Apple al zijn concurrentie van de markt stukmaakt. Maar men moet niet negeren dat het vermijden van ongeautoriseerde toegang tot een apparaat ook nuttig kan zijn voor de eindgebruikers.



In de jaren dat gegevensprivacy als zeer belangrijk wordt beschouwd, kan het gebruik van geverifieerde hardwareapparaten alleen meer beveiliging van persoonlijke gegevens toevoegen.



Ook wanneer een oplader met een vermogen van 18 watt op jouw apparaat is aangesloten, zou jij niet willen dat deze uit een onbetrouwbare bron komt om op deze wijze schade of gevaar te voorkomen.



Hoe dit verhaal zich ook verder gaat ontwikkelen, i-Mania zal er altijd voor blijven zorgen dat er betrouwbare en functionele accessoires voor een schappelijke prijs aangeboden wordt!