De Wereldgezondheidsorganisatie zegt in een recente publicatie dat games zoals videogames een zeer gezond sociaal tijdverdrijf zijn tijdens de coronavirus pandemie. Daarom schrijven ze gaming voor als een helende activiteit in ons tijdelijke sociale isolement thuis.



#PLAYAPARTTOGETHER

Game Makers van Activision Blizzard tot Zynga hebben daarom de aftrap gegeven van een volledig nieuw WHO-initiatief genaamd #PlayApartTogether, om iedereen over de hele wereld aan te moedigen zich te vermaken, maar ook fysieke afstand te houden.



Dit initiatief is op zichzelf al opmerkelijk omdat de WHO eerder videogameverslaving heeft aangemerkt als een officiële psychische stoornis ... Het mag niet gekker worden!



SOCIAAL CONTACT

Videogames kunnen niet alleen een goede afleiding zijn, maar ook een manier om te socializen met al je vrienden en familie.



Veel games die op game consoles en computers worden gespeeld, zijn games die u thuis met anderen of via online verbindingen kunt spelen. En veel games die je ook op smartphones en tablets speelt, zijn ook behoorlijk sociale zaken.



ONTWIKKEL NIEUWE SPELLEN

Naast het verbeteren van je gameplay, moedigen game-ontwikkelaars en uitgevers ook diegenen aan die misschien willen leren hoe ze zelf games kunnen ontwikkelen.



Unity maakt het mogelijk om zijn Premium Unity Learn-game ontwikkelingsplatform drie maanden gratis te gebruiken, zei het bedrijf afgelopen zaterdag in een blogpost. Het educatieve programma van het gamebedrijf omvat cursussen, tutorials en live sessies, evenals een virtuele les om te leren coderen



Dus, als u een van die mensen bent die het advies van de regering opvolgt en denkt dat chatten op sociale media en Skype uw enige opties zijn voor online vriendschap en sociale ondersteuning, denk dan nog eens goed na. Door online te gaan in een videogame en zo verbinding te maken met honderdduizenden gamers in de gaming gemeenschap, is het misschien ook een geweldige kans om te socializen!



MOOIE FIDGETING

Als dit spel echter iets te veel voor je is, zou je graag gestrest of afgeleid willen zijn, maar als je niet weet hoe ... Denk aan zo’n fidget-speeltje van i-Mania.



Fidget-speelgoed kan best handig zijn om bij je te houden tijdens momenten van stress en angst. Deze mini-fidget-gadgets zijn de afgelopen jaren in populariteit gegroeid als een manier om de focus te vergroten, rusteloosheid te verminderen en angst te beheersen. En hoewel sommige experts enigszins gemengde gevoelens hebben over hoe effectief ze zijn, zweren veel mensen erbij!



Hierbij kun je denken aan een mini Rubik kubus, fidget balletjes en natuurlijk de populaire spinners zelf. Verder zijn er ook knijp- of stressballen verkrijgbaar, of voor wie het wat zakelijker wil houden een unieke ‘think ink’ fidget pen.



ZORG VOOR JEZELF

Het maakt ons niet uit hoe u uw interne stress kwijt raakt, en u voelt zich niet geïsoleerd of eenzaam. Zorg dus goed voor jezelf en dat je alle mogelijkheden voor jezelf gebruikt om er goed uit te zien.



“Voor later: lekker slapen en morgen weer gezond worden”, zei Sonja Barend altijd, maar het kan ook duimen omhoog door “toi toi toi” te zeggen. We wensen je in ieder geval super succes met al je stress!



spellen


fidget