We leven momenteel in ietwat gespannen tijden. Dat geldt voor jou, maar jouw huisdieren kunnen dit ook piekfijn aanvoelen. Gelukkig is er nog wat gerust nieuws te melden voor alle mogelijkerwijs (verplicht) afgezonderde dierenliefhebbers. Coronavirus experts zeggen namelijk dat jouw geliefde honden en/of katten geen gevaar lopen.



Geen risico

Alhoewel wordt aangenomen dat het coronavirus mogelijk afkomstig is van vogels of varkens, zeggen gezondheidsfunctionarissen dat er geen bewijs is dat honden of katten het risico lopen ziek te worden van dit virus, en dat er evenzo geen risico bestaat dat zij het Covid-19 virus naar mensen toe kunnen verspreiden.



In een verklaring zegt Brian Weltge, die de president en CEO van de Humane Society of Greater Dayton is, dat: “Alle gezondheidsorganisaties en veterinaire organisaties hebben bevestigd dat het virus niet door honden, katten of andere huisdieren wordt doorgegeven. Hoewel dit nog verder onderzocht wordt en geëvalueerd, is de interactie met jouw huisdieren op dit moment absoluut prima.”



En dat is behoorlijk fijn om te lezen, want jouw pet heeft uiteraard een goede verzorging plus aandacht nodig. De nodige i-Mania pet supplies kunnen daarbij ook flink meehelpen.



Persoonlijke hygiene

Hoe dan ook is het wel een supergoed idee om altijd je handen even te wassen voor en na een interactie met dieren. Maar is dit niet altijd al het geval. Want je weet maar nooit wat die ‘slobber’ van jou allemaal uitspookt!



Beweging

Want wat lichamelijke oefening is niet alleen goed voor het baasje, maar jouw huisdier heeft het ook nodig! Lichaamsbeweging door huisdieren is voor hen broodnodig om gezond en alert te blijven, net als bij mensen.



Zorg er zodoende voor dat jouw huisdier elke dag weer enige tijd of tenminste driemaal per week flink kan bewegen of spelen.



Socialiseren

Huisdieren moeten ook socializen en doen dat meestal niet via Facebook. Zij zijn veelal blij als ze in de buurt van andere dieren zijn. Ze vinden het alsook leuk om in de buurt van mensen te zijn, dus besteed wat extra tijd met jouw huisdier.



Huisdieren vervelen zich anders namelijk snel en hebben dan nog wel eens de neiging om druk aan jouw fijne schoenen te gaan kauwen!



Harige baby

Dus waarom sneup jij niet even in onze online i-Mania winkel naar wat speeltjes of andere pet supplies om jouw hond en/of kat bezig te houden? Dan is iedereen weer zo blij als een kind, want is die kleine huisdier rakker van jou ook niet af en toe jouw kleine geliefde harige baby?



Juist, dat dacht ik al, want onze perfecte metgezellen hebben veelal nooit minder dan vier voeten of euh pootjes!



pet-supplies