Hoe jij het perfecte i-Mania hoesje uitkiest om jouw smartphone (of tablet) goed te beschermen, dat lees je hier! En dit is zeker een belangrijke keuze, want een vloeistof op je geliefde mobiele gadget morsen, het laten vallen of echt neer laten storten zijn slechts enkele van de ongelukkige gebeurtenissen die jouw dure smartphone (of tablet) kunnen ruïneren. 



Als je ooit jouw grip op je gadget bent kwijtgeraakt en hulpeloos hebt toegekeken terwijl jouw dierbare apparaat naar de grond stortte, dan weet je al hoe belangrijk het is om je apparaat goed via i-Mania te beschermen! 



Van licht van gewicht en dunne hoesjes tot heel robuuste hoezen die het beste bieden op het gebied van functies en bescherming, onze mini koopgids maakt het jou gemakkelijk om een hoes te kiezen die naadloos bij je (drukke) levensstijl aansluit.



Selecteer jouw functies of kenmerken 

Denk na over extra functies die jij misschien voor jouw hoesje nodig hebt. Voor tabletbehuizingen kan een liggende standaard van vitaal belang zijn. Sommige hoezen bieden hierbij meerdere posities, evenals scharnieren van 360 graden. Bij telefoons vind je over het algemeen standaards die uit de achterkant springen. Schrijf op wat volgens jou essentieel is en gebruik het als een checklist terwijl je hier online bij i-Mania shopt.



Hoeveel bescherming heb je nodig? 

Hoe onhandig ben je? Als je het bijna straffeloos op kaal beton zou willen laten vallen of het een flinke stoot zou moeten overleven, dan heb je absoluut serieuze bescherming nodig. Als je echter heel voorzichtig bent en enkel wat basisbescherming wenst, dan hoeft het niet zo robuust. Er is immers evenzo een duidelijke afweging tussen het geboden beschermingsniveau, het volume ervan en het toegevoegde gewicht.



Robuuste hoezen 

Robuuste hoezen beschikken vaak over ‘mini-airbags’ en versterkte hoeken, en vermindert zo het risico van schade aan jouw gadget drastisch, maar het voegt wel vaak wat onvermijdelijke bulk toe. 



Zo’n robuust hoesje moet elke hoek beschermen, inclusief de knoppen plus het touchscreen, waardoor het uiteindelijk wel een beetje moeilijker kan zijn om jouw draagbare toestel daadwerkelijk te gebruiken.



Slanke en/of simpele hoezen 

Soms voelt het als schandelijk aan om het prachtige ontwerp van jouw gadget te bedekken, of misschien wil je gewoon niet iets te omvangrijks in jouw zak. Als stijl voor jou veel belangrijker dan bescherming is, dan kun je kiezen voor een slanke back-cover hoes. Het beschermt veelal tegen krassen op de gebieden die het daadwerkelijk bedekt, en het zal zeker de kans vergroten dat je apparaat een val overleeft. 



Je zou aan een doorschijnend hoesje kunnen denken waarmee je toch nog het ontwerp van je telefoon kunt zien. Vergeet echter niet een schermprotector toe te voegen voor de kwetsbare voorzijde.



Flip hoesjes 

Opklapbare flip of portemonnee hoesjes kunnen zowel stijlvol als zakvriendelijk zijn. Ze zijn een heel goed alternatief voor traditionele hoesjes als jij van plan bent om jouw telefoon of tablet in een tas mee te dragen, aangezien ze een prima rondom bescherming bieden. 



De overgrote meerderheid van deze flip behuizingen zijn van PU (polyurethaan) gemaakt, dat soms ook wel ‘vegan leer’ genoemd wordt. 



Flip hoesjes ondersteunen veelal een slaap-waakfunctie, waarmee jouw gadget automatisch mee tot leven zou moeten komen wanneer je de hoes opent en in slaap moeten vallen wanneer je deze sluit.



Veel flip behuizingen beschikken over sleuven voor bankkaarten, en sommige kunnen zelfs echt als een vervanger van een heuze portemonnee dienen. 



Een dun of flip hoesje bij i-Mania voor standaard mobiel gebruik aanschaffen plus een super robuuste hoes voor je actieve weekend wandeltochten, zou over het algemeen in de meeste gevallen een prima keuze zijn. Waar zit je zelf aan te denken? Wat het ook mag zijn: i-Mania levert het zeker wel! 



MOBILE ACCESSORIES



Bron: digitaltrends