Een dames tas is een essentieel onderdeel van de garderobe van een vrouw die zowel functioneel als modieus is. De handtas wordt gebruikt om een portemonnee, lippenstift, smartphone en andere handige benodigdheden mee te nemen. Zo’n dames tas kan zo eenvoudig zijn als een schoudertasje van i-Mania of een duur statussymbool zoals een handtas van bijvoorbeeld Dior of Louis Vuitton.



De stokoude geschiedenis

Gedurende het grootste deel van de geschiedenis gebruikten zowel mannen als vrouwen handtassen voor praktische doeleinden. Prehistorische mensen gebruikten hen onder meer om wapens, gereedschap, voedsel en vuursteen te dragen (voor het maken van vuur).



Otzi de ijsman, niet te verwarren met DJ Ötzi van “Anton Aus Tirol”, is een 5.300 jaar oude, goed bewaarde mummie die in 1991 in de Italiaanse Alpen werd gevonden. Hij had een tasje aan zijn riem bevestigd met daarin vuursteen, een boor, een priem en gedroogde schimmel...



Maar het was pas in de 16e eeuw dat een dames tas een meer een praktische uitstraling kreeg, door gebruik te maken van alledaagse materialen zoals leer met een trekkoord bovenop.



Tijdens deze periode werden eveneens stoffen tassen gebruikt die groter werden gemaakt en door reizigers gebruikt werden om diagonaal over het lichaam te gedragen.



De 17e eeuw zag vervolgens meer variatie met wat meer complexe vormen. Jonge meisjes leerden toendertijd te borduren als een zeer noodzakelijke vaardigheid om ze huwbaar te maken (iets wat in onze modern tijd bijna onmogelijk in te denken is!) en we zien zo de opkomst van prachtige en unieke gestikte kunstwerken in handtassen.



De wat meer moderne geschiedenis

De term ‘handtas’ werd overigens voor het eerst gebruikt aan het begin van de 20e eeuw en verwijst in het algemeen naar handbagage tassen die gewoonlijk door mannen worden gedragen. Maar dit waren een inspiratie voor nieuwe tassen die uiterst populair werden bij vrouwen.



De dames tas werd vanaf nu uitgevoerd met wat ingewikkelder sluitingen, interne compartimenten en met slotjes. Met deze nieuwe mode kwamen juweliers alsook in actie met speciale compartimenten voor cosmetica, toneelkijkers en waaiers. Die laatste twee zal je hier bij ons zeker niet veel meer waarnemen...



Dames tas essentials

Maar als jij graag wilt weten wat we nu wel classificeren als ‘dames tas essentials’? Lees dan hieronder even verder.



Want of jij nu op weg bent naar een feestje of je voorbereid wilt zijn op een belangrijke meeting op het werk: Je moet altijd jouw essentials bij de hand hebben.



Vaak zijn die items in jouw handtas namelijk net zo belangrijk als de i-Mania dames tas die je met jou meedraagt! Dit is dan ook (waarschijnlijk) de opsomming van de meest belangrijke en algemene handtasbenodigdheden. Hier komt het lijstje:



Hoofdpijn tabletten, laptop (oké, misschien een kleintje... of anders je mini smartphone PC), make-up en parfum, nagellak, zonnebril, sleutels, portemonnee, visitekaartjes, koptelefoon, tandfloss (jawel hoor!), oplader, hygiëne producten, haargereedschap (ach, zal wel een borsel of kam zijn) en uiteraard enkele snacks...



Lekker trakteren

Als jij vanuit deze lijst opgemerkt hebt, dat dit inderdaad datgene is wat jij er ook in zou willen of moeten stoppen, dan hebben wij dit juist ingeschat. Maar als jij echter op zoek bent naar een leuke en modieuze dames tas, dan raden wij jou aan om hier op i-Mania even naar een geschikt exemplaar te zoeken.



Want je weet het vast wel: Als jij jezelf lekker wilt trakteren, neem dan ook een nieuwe dames handtas!



dames tas