Er is absoluut geen discussie nodig over het feit of honden aanbiddelijke dieren zijn of niet, maar er zijn zeker wel verschillende opvattingen over of de hond kleren zou moeten dragen.



Er zijn veel stereotypen over het soort huisdierbezitters die hun honden aankleden. Sommige mensen denken dat het onnodig, dom, zelfzuchtig of ronduit schadelijk is.



En alhoewel er ongetwijfeld een tal van redenen zijn waarom eigenaren hun honden via i-Mania aankleden, is het belangrijkste dat mode voor harige vrienden vaak een ander doel dient dan er alleen maar schattig mee uit te zien.



Lichaamstemperatuur regelen

Eén van de meest voor de hand liggende voordelen van het aankleden van je hond in een outfit is om je hond comfortabel te houden, ongeacht het weer. Dit is een geruststelling in de winter voor de ‘modellen’ van hond die niet gebouwd zijn voor lage.



De zomer kan echter ook problematisch zijn voor jouw hond met zijn soms intense hitte en / of vochtigheid. Een koelvest kan oververhitting helpen voorkomen, vooral bij oudere honden of die met gezondheidsproblemen.



Tegen het weer beschermen

Ongeacht het seizoen zijn er altijd allerlei weerselementen om te overwinnen, zoals wind, regen, sneeuw en zonlicht. Al deze kunnen schadelijk zijn voor jouw knuffelige hond, dus neem de voorzorgsmaatregelen om beschermende kleding voor uw hond te gebruiken, net zoals jij dat ook voor jouzelf zou doen!



Bescherm de vacht en huid

Zonlicht is niet het enige waar jij de huid van jouw huisdier tegen moet beschermen. Het buitenleven kent veel potentiële irriterende stoffen. Ongedierte staat bovenaan de lijst, vooral als je gaat wandelen of kamperen in bosrijke gebieden. Kleding voorkomt ook dat vervelend natuurlijk vuil in de vacht van je hond terechtkomt.



Verhoogt de algehele veiligheid

Net zoals mensen soms aangepaste kleding nodig hebben bij bepaalde activiteiten, hebben dieren dat ook. Wanneer jij gaat zwemmen of surfen, zorg er dan voor dat jouw hond eveneens een wetsuit of zo heeft. Een boottochtje maken op het meer? Vergeet dan niet een zwemvest voor jouw hond!



Van elke gelegenheid een onderdeel zijn

Jouw hond maakt deel uit van je gezin en moet daarom betrokken zijn bij de dingen die jij als gezin doet. Wil je een familiefoto maken? Je neemt dan ongetwijfeld alsook je hond op in de foto, maar waarom zou je hem of haar dan niet een leuke outfit aandoen? Hetzelfde geldt voor familie tradities als Kerstmis of dierendag!



Kleed die unieke persoonlijkheid van je hond

We wensen jou uiteindelijk heel veel plezier met jouw unieke ‘doggie-fashion-statement’ ongeacht de reden waarom jij jouw hond kleren van i-Mania zou laten dragen!

Via baxterboo