We hebben het vandaag over een endoscope camera van i-Mania voor je mobiele telefoon.



Iedereen die een beetje medische kennis heeft, kent vast wel het woord ‘endoscopie’. Endoscopie betekent naar binnen kijken en wordt in de geneeskunde meestal toegepast om binnenin een lichaam te kijken.



Getverderrie denk jij dan wellicht, wat moet ik nou zelf met zo’n camera. Nou laat ik dan nu gelijk zeggen dat de Chinezen die deze endoscope camera aanbieden heel misschien het verkeerde woord ervoor hebben uitgekozen. Want ik denk inderdaad niet dat jij een mini-kijkoperatie op jezelf of een vriendinnetje of vriendje gaat uitvoeren...



Uiteraard is het op ondekkingsreis gaan in onbekende ruimtes heel spannend. Maar bij niet-medisch gebruik wordt een vergelijkbaar instrument een ‘borescoop’ genoemd. Ik denk dat diezelfde Chinezen het woord borescoop teveel op het engelse woord ‘boring’ vonden lijken en het daarom niet gebruiken. Dit betekent in het Nederlands namelijk ‘saai’!



Borescopie is echter ver van saai, het is zelfs heel cool! Er zijn namelijk een verrassend aantal toepassingen waarvoor je dit kleine technische hebbedingetje rond het huis zou kunnen toepassen.



Een endoscope camera voor je smartphone van i-Mania is waterdicht en flexibel, wat betekent dat je het kunt gebruiken om onderzoek te doen in bijvoorbeeld jouw gootsteenafvoer als deze een beetje verstopt lijkt. Wanneer jij werkzaamheden aan je auto zou moeten doen, dan kan je deze kleine camera gadget gebruiken om beter in nauwe ruimtes te kijken.



Of als jij je per ongeluk in de wereld van internationale spionageactiviteiten bevindt, dan zou je het kunnen gebruiken om rond bochten en onder de deuren te gluren...  Voor als je op zoek bent naar naar potentiële vijanden. Je weet het maar nooit, toch...?



Als jij geïnteresseerd bent in het verkrijgen van zo'n handige tool voor jouw eigen smartphone, dan kan het geen kwaad om zelf ook even wat onderzoek te doen om de juiste uitvoering te kiezen. Er zijn bij i-Mania namelijk heel wat keuze opties. Denk daarom aan de volgende mogelijkheden:



Resolutie. De resolutie is belangrijk omdat je met een hoge resolutie meer details kan zien en een nauwkeuriger beeld kan verkrijgen van hetgeen je met de endoscope bestudeert of analyseert.



Batterij of accu. Omdat deze apparaten worden gevoed door hun eigen externe accu’s, moet je ook letten op de capaciteit van deze batterijen. Afhankelijk daarvan kunnen ze mogelijk meer tijd bieden om jouw onderzoek tijdig af te ronden.



Kabellengte. Een ander aspect dat de moeite waard is om te overdenken, is de lengte van de kabel. Sommige modellen worden geleverd met een korte kabel, terwijl andere kabels behoorlijk lang zijn. Als je een auto of een waterleiding onderzoekt, is de werklengte absoluut een belangrijk gegeven.



Draadloze mogelijkheid. De draadloze varianten zijn handiger dan USB modellen. De reden is simpel: ze zijn veelzijdiger en kunnen op meerdere apparaten worden aangesloten, zonder dat er allerlei kabels en adapters nodig zijn.



Als jij ook gefascineerd bent geraakt van zo’n mini camera spion, neem dan ook even nieuwsgierig een kijkje bij i-Mania.nl



Misschien haalt i-Mania zo wel de meesterspion in jou naar boven!