LED licht is de meest geavanceerde en energiezuinige lichtbron die er op dit moment is. De LED technologie verandert met de dag, waarbij de kleur en helderheid continu verbeterd worden en de kosten alsmaar blijven dalen. Het is dan ook niet zo gek dat er hier bij i-Mania vele LED producten te vinden zijn.



Binnenin een LED-lamp 

De binnenzijde van een LED lamp is een kleine digitale revolutie te noemen! Er gaat elektriciteit door halfgeleidermateriaal, waardoor er lichtgevende diodes worden ontstoken, terwijl een koellichaam de kleine hoeveelheid geproduceerde warmte absorbeert en vrijgeeft. 



In tegenstelling tot standaard gloeilampen, zorgt de meeste energie die door een LED verbruikt wordt voor licht. Dit in tegenstelling tot de negentig procent energie die door gloeilampen wordt gebruikt, die als warmte ontsnapt!



Voordelen van LED licht 

Gaan langdurig mee - LED lampen gaan tot 10 keer langer mee dan compacte TL-lampen en 40 keer langer dan de standaard gloeilampen. 



Duurzaam - Omdat LED lampen geen gloeidraad bevatten, zullen ze ook niet beschadigd raken onder de omstandigheden waarin een gewone gloeilamp kapot zou gaan. Omdat ze bijzonder solide zijn, kunnen LED lampen prima tegen schokken en stoten. 



Koel - Deze fijne lichtbollen veroorzaken geen warmteontwikkeling. Gewone gloeilampen worden heet en dragen bij aan de warmteontwikkeling in een kamer. LED verlichting doet dit niet, en het is ook prima om ze met blote handen aan te raken. 



Kwikvrij - Bij de productie van LED lampen wordt geen kwik gebruikt. 



Efficiënter - LED lampen gebruiken slechts 2-17 watt aan elektriciteit, een derde tot dertigste van het wattage van een gloeilamp of spaarlamp. LED licht dat thuis in armaturen wordt gebruikt, bespaart elektriciteit, blijven koel en besparen ook nog eens geld op vervangingskosten omdat LED lampen een stuk langer meegaan. Bij kleine LED zaklampen is de levensduur van de batterij 10 tot 15 keer langer dan bij het gebruik van gloeilampen.



LED: een duidelijke overwinning 

Kortom, LED is een zeer energiezuinige lichtbron, waarbij de productie en het gebruik van LED verlichting beduidend minder energie vergt dan gloeilampen of spaarlampen. Met LED verlichtingsproducten van i-Mania gooi je minder lampen weg en hoef jij je ook geen zorgen meer te maken over hun kwikgehalte, iets wat een duidelijke overwinning voor het milieu is. 



Dus waarom stap jij ook niet wat meer in de bijzondere verlichtende i-Mania wereld van LED licht?!

LED LICHT