Wanneer je op zoek bent naar een fitness-tracker, of het nu een fitness band of horloge is: er is geen tekort aan mogelijkheden om er hier bij i-Mania voor elk budget en fitnessniveau één uit te kiezen.



De moderne fitness tracker biedt steeds meer functies aan en zijn een betaalbare optie voor iedereen die fit en gezond wilt blijven. Meer dan enkel een simpele stappenmeter richt het zich nu op hartslagbewaking, sporttracking, slaapstatistieken en kan jou zelfs meehelpen je minder gestrest te voelen.



Een fitnesstracker is de perfecte manier om moeiteloos en met ongeëvenaarde nauwkeurigheid al jouw activiteiten en je gezondheid te volgen. Zie het als een soort elektronische vinger aan de pols, welke voortdurend jouw vitale waarden meet, de kwaliteit van je slaap en ook nog eens op al jouw stappen let!



Het zit stil om je pols, maar hoe meet die fitness tracker nou je dagelijkse stappen? Via zijn ingebouwde sensoren tot zijn algoritmen, dit is hoe een fitness armband zijn dagelijkse magie uitvoert:



We beginnen met de sensoren. Simpel gezegd meet een fitness tracker beweging: de meeste wearables van tegenwoordig worden geleverd met een 3-assige accelerometer om beweging in elke richting te volgen, plus sommige worden geleverd met een gyroscoop om oriëntatie en rotatie te meten.



De daarmee verzamelde gegevens worden vervolgens omgezet in rekenkundige stappen waarbij verbruikte calorieën plus kwaliteit van de slaap omgerekend wordt, alhoewel er hierbij ook zeker enig giswerk bij gepaard zal zijn...



Voeg zodoende algoritmen toe. De sensoren in elk fitness tracker apparaat zal niet perfect zijn in het meten van wat jij nou precies doet, dus gebruiken ze allemaal enigszins allerlei algoritmen om de onbewerkte gegevens in echte statistieken te vertalen.



Als het gaat bijvoorbeeld gaat om het berekenen van verbruikte calorieën, dan heeft een app meer nodig dan enkel een stappentelling om deze berekening goed uit te voeren. Om deze reden wordt er aan jou ook vaak gevraagd naar je leeftijd, geslacht, lengte en gewicht.



Daar is een app voor! De mogelijk verbonden apps vormen de laatste schakel in de keten en presenteren jou alle fitness gegevens in een gebruiksvriendelijk formaat nadat zij door verschillende algoritmen zijn gepasseerd en dienovereenkomstig zijn verfijnd.



De app die aan een fitness tracker is gekoppeld kan erg belangrijk zijn. Want of jij nu op jouw telefoon of op het internet bent, deze app is absoluut van vitaal belang omdat jij hier de informatie bijeen krijgt welke de tracker verzameld heeft.



Gelukkig bieden de fitness trackers en armbanden van i-Mania veelal voldoende ondersteuning voor zowel Apple iOS als Android mobiele systemen via bluetooth verbindingen. Daarnaast zijn ze ook nog eens vaak compatibel met andere beroemde sportieve apps.



Houd jezelf ook lekker fit met wat goede sportieve acties en een fitness tracker of armband van i-Mania!